GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2016 Çarşamba 14:56

CHP’li Başkan yazdı, partililer oynadı!

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in kaleme aldığı, ilçe örgütünün oynadığı 'Boyun Eğmeyen Kadınlar' tiyatro oyunu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sahnelendi. Kadının yaşamdaki rolünü ele alan oyunda adaletin kadınlarla geleceği vurgusu yapıldı.

CHP Gaziemir İlçe Örgütü, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Boyun Eğmeyen Kadınlar' isimli tiyatro oyununu sahneye koydu. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in kaleme aldığı, Mustafa Seyhan Kurağ'ın yönettiği oyunda partililer, gençlik ve kadın kolları üyeleri oynadı. '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlenen tiyatro oyununda kadının yaşamdaki ve demokrasi mücadelesindeki rolü ele alındı. 'Adalet kadınla gelecek', 'Kadınsız devrim olmaz' mesajlarını içeren oyun Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

Büyük beğeni toplayan oyunu İlçe Başkanı Umut Tekin'in ev sahipliğinde Milletvekili ve PM üyesi İlhan Cihaner, Milletvekili ve PM Üyesi Özkan Aydın, PM Üyeleri Sevda Erdan Kılıç, İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Evsen, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, meclis üyeleri, partililer ve salonu dolduran vatandaşlar seyretti.

Oyunun sonunda sahneye çıkan ve Adnan Yücel'in 'Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek' şiirini okuyan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin şöyle konuştu: "Bugün herkes 8 Mart'ı kutladı, daha iyi bir ülke, daha iyi bir dünya diledi. Biz de bunun CHP iktidarında olacağını biliyoruz. Sarayı da, saltanatı da CHP yıkacak. Bu anlayışa hareket eden kadın kollarımız çok aktif çalışıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum."

Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, başarılı performansları için gençlik ve kadın kollarını tebrik etti. Temelleri sağlam atılan Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini ifade eden Şenol, "90 yıllık enkazı kaldırdık' diyenlerin yakın zamanda enkazını kaldıracağız" diye konuştu.