GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
26 Şubat 2016 Cuma 15:02

Ege'de terör alarmı!

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, uygulamayla amaçlarına güvenlik güçlerinin varlığını hissettirmek olduğunu söyledi. Polis ve jandarma ekipleri, Bodrum'da da rutin olarak gerçekleştirdiği uygulamaları sıklaştırdı.

Ankara'daki 29 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası ülke genelinde 4 bombalı araç ile eylem yapılacağı istihbaratının alınmasının ardından, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Bursa Karayolu ile İskele Meydanı'nda her gün 10.00-12.00 ile 16.00-18.00 saatleri arasında yol kontrolü yapmaya başladı. Özel eğitimli dedektör köpeklerin de kullanıldığı aramalarda, özellikle yabancı plakalı araçlar ile durumundan şüphelenilen kişilen durdurulup, aranıyor. Uygulama sırasında şüphelilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılıyor.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale'de kendisinin göreve gelmesinden öncede yoğun bir güvinlik önlemi olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar yürütülen çalışmaların daha çok görünmeden yapılıyordu. İnsanlarımıza huzursuzluk yaratmamak için böyle bir yol izleniyordu. Ancak son zamanlarda Ankara'daki terör saldırısının ardından insanımız birazcık bu güvenlik tedbirini gözle de görmek istedi. Yani etrafta polisin, jandarmanı varlığını hissetmek istedi. O nedenle de uygulamaları gözle görünür hale getirdik. Yoksa uygulamalarımız önceden de devam ediyordu. İstihbarı bir bilgi değil, normal, rutin içinde bulunduğumuz ortama uygun bir tedbir. Vatandaşımızı yine huzursuz etmeden, orada varlığımızı göstererek çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

BODRUM’DA SIKI DENETİM
Ankara’daki bombalı saldırısı sonrasında polis ve jandarma ekipleri, Bodrum'da rutin olarak gerçekleştirdiği uygulamaları sıklaştırdı.

Ankara'daki 29 kişinin öldüğü, 61 kişinin ise yaralandığı terör saldırısı sonrası ülke genelinde 4 bombalı araçla eylem yapılacağı istihbaratı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini de harekete geçirdi. Kent giriş ve çıkışlarında yol kontrollerini sıklaştıran polis ve jandarma, özellikle yabancı plakalı araçları kontrol etmeye başlandı. MOBESE kameraları, anbean takip edildiği belirtildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kentin güvenli olduğuna yönelik yazılı açıklama yaptı. Özellikle fahri konsoloslara seslenen Vali Çiçek, "Büyükelçilerinizi aileleriyle birlikte Muğla'ya davet ediyoruz. Programları müsaitse buyursunlar gelsinler. Muğla'nın güvenliğinden eminiz; bu konuda içimiz rahat. Merak edenleri de gelip görmeye davet ediyorum" dedi. (dha)