GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
26 Şubat 2016 Cuma 10:55

Anne keçiyi uçurumdan AKUT kurtardı

Milas'taki uçurumda kayalıklarda mahsur kalan ve kısa bir süre önce doğum yapan keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından 3 saatlik bir operasyonla kurtarıldı. Keçi ardından yavrusuyla kavuşturuldu.

Çoban 45 yaşındaki Nihat Kara'nın sürüsündeki keçilerinden biri geçen 24 Şubat'ta Milas'taki 780 metre rakımlı Gökçeler Dağı'nda bir uçurumun kenarındaki kayalıklarda mahsur kaldı. İki gün boyunca, kısa bir süre önce doğum yapan keçisini uçurumdan kurtarmaya çalışan Kara, dün AKUT Bodrum ekibinden yardım istedi. Bölgeye giden Saadettin Uslu liderliğindeki 3 AKUT üyesi 40 metrelik uçuruma halatlarla inerek, mahsur kalan keçiyi 3 saatlik bir operasyon sonucu kurtardı. Keçisinin tekrar yavrusuna kavuşmasının sevincini yaşayan Çoban Kara, AKUT ekiplerine teşekkür etti.

AKUT Bodrum Ekibi lideri Saadettin Uslu, "Birçok kez farklı türlerde hayvan operasyonu yapmıştık. Ancak, yeni doğum yapan anne keçinin uçurumun kenarında mahsur kaldığını öğrenince hemen harekete geçtik. Keçiyi kurtarıp, yavrusuna kavuşturduk. Bu bizim için de farklı bir deneyim oldu" dedi.(dha)