GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
2 Ekim 2023 Pazartesi 16:17

Ege Mahallesi'nde uyuşturucu karşıtı turnuva

Son 2 yılda 6 gencini uyuşturucuya kurban Ege Mahallesi halkı dernek kurarak uyuşturucuya savaş açtı. Son olarak düzenlenen futbol turnuvasına uyuşturucu karşıtı mesajlar verildi. 

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Konak ilçesine bağlı Roman mahallelerinden olan Ege Mahallesi halkı, gençlerini uyuşturucu batağından kurtarabilmek için harekete geçti. 

Mahallenin kadınlarına mesleki eğitimler vermeyi, uyuşturucu ve madde bağımlılığına sporla desteklemeyi amaçlayan Ege Mahallesi Kadın Çocuk Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği (İZEGEROM) mahallede kurduğu takımlarla futbol turnuvası düzenledi. 

Spora teşvik amacıyla bir futbol turnuvası düzenlemeye karar veren dernek başkanı Ertan Işıkdalı, saha, kupa madalya ve pankart desteğini de tüm kısıtlı imkanlarına rağmen yine mahalleliden ve esnaftan aldı.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Dernek Başkan Işıkdalı mahallelerindeki eğitim ve istihdam eksikliğine dikkat çekerek “İş bulamayan gençlerimiz uyuşturucu batağına düşüyor ve yakın zamanda çok gencimizi bu batağa kurban verdik. İstihdam ve eğitimden uzak kalan gençler kendisini uyuşturucuya veriyor. Gençleri kurtarabilmek için turnuva düzenlemeye karar verdik. Turnuvayı uyuşturucuya karşı gençleri sporla destek vermek için düzenliyoruz. Gençlerin ilgisi yoğun oldu. Ege Mahallesi’nden 8 takım ve 100 gencimiz katıldı. Hiç bir kurumdan destek almadık. Tamamen kendi bütçemizle mahalleli dayanışması ile yaptık. Halı saha giderlerini eski muhtar Özel Kaleli karşıladı. Şampiyon ve ikinci takıma kupa, katılan sporculara madalya, en centilmen oyuncuya Galatasaray’ın eski futbolcusu Ergün Penbe’nin üniformasını ve gol kralına futbol topu hediye ettik. Mahallelilerimiz dışında bir çok mahalle muhtarı ve dernek başkanı siyasi parti temsilcileri katıldı. Bunu büyütmek için tüm kulüplerle çalışmaya hazırız.” dedi.