GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
2 Ekim 2023 Pazartesi 14:17

Bornova 1877 yükselişe geçti!

27 sene sonra Bornova'yı profesyonel liglerde temsil eden Bornova 1877, son haftalarda aldığı galibiyetlerle yükselişe geçti. TFF 3.Lig 3.Grup'ta yer alan İzmir temsilcisi, son üç karşılaşmada 12 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü.

Sezonun ilk maçında sahasında Bayburt Özel İdarespor'u 5-1 yenen Bornova 1877, deplasmanda Karaköprü Belediyespor'a 3-0 yenildi. 3.hafta maçında Osmaniyespor'u 2-1 yenen yeşil-siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası 1.Eleme Turu'nda Akhisarspor'u 4-0'la geçti. Bornova 1877, Ligin 4. hafta maçında ise deplasmanda Sivas Dört Eylül Futbol Kulübü'nü 6-0 yenerek puanını 9'a yükseltti.

Son üç maçta elde edilen istatistiğin çok önemli olduğunu belirten Teknik Direktör Gürkan Ferhatoğlu," Sivas deplasmanında skor 6-0 olarak gözükse de bizim açımızdan zorlandığımız bir karşılaşma oldu. Mücadelede girdiğimiz pozisyonları gol olarak değerlendirmemiz bizim açımızdan oldukça önemli. Rakibi de gösterdikleri mücadele için kutluyorum.Çok iyi bir takımdaşlık örneği sergileyen futbolcularımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Her maç oyun anlamında üzerine koyan bir takımımız var, bu şekilde sezon sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Pazar günü Fatsa Belediyespor'la karşılaşacaklarını hatırlatan teknik adam," Galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Özellikle seyircilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Oyun şablonumuzu bozmadan Fatsa Belediyespor maçını da kazanarak, bay geçeceğimiz haftaya galibiyetle girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pazar günü Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanacak mücadele 15:00'te başlayacak.