GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
23 Şubat 2024 Cuma 11:24

Efes'te grev kapıda!

Devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Anadolu Efes bünyesindeki Efes Pilsen’in İzmir’deki fabrikasında da pazartesi greve çıkılacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Tek Gıda İş Sendikası ile Anadolu Efes Biracılık Ve Malt San. A.Ş. arasında Ekim ayı başından itibaren yürütülen 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı.

Tek Gıda İş Sendikası bu çerçevede, Anadolu Efes’in İzmir, Ankara, Adana, Konya, Afyonkarahisar ve Bilecik’te faaliyet gösteren işyerlerinde grev kararı aldığını duyurarak kararı tüm işyerlerine astı.

Alınan grev kararı 26 Şubat Pazartesi hayata geçirilecek. Grev pankartı, şirketin Bornova’daki fabrika binasına asılacak. Şirketin İzmir'deki fabrikasında ise 195 işçinin çalıştığı öğrenildi.

EFES’TEN LOKAVT KARARI
Öte yandan Anadolu Efes ise lokavt kararı aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Lokavt'ın uygulama tarihi 2822. No'lu Toplu İş sözleşmesi, Grev ve Lokavt kanunu uyarınca ayrıca bildirilecektir. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Efes’in yüzde 43’ü Anadolu Grubu’na ait iken yüzde 24’ü ise AB Inbev Harmony Şirketi’ne ait. Geri kalanı ise halka arz edilmiş durumda.