GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Nisan 2022 Çarşamba 16:07

EYT’lilerden ‘gündem’ tepkisi: Bu iş oldu, olmadı… Kendileri bilirler!

Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili olarak “Şu anda gündemimizde bu yok” açıklaması, EYT’lileri kızdırdı. EYT Sosyal Dayanışma Derneği İzmir Başkanı Doğan Türker, “2022 yılı içinde sorunumuzun çözüleceğine söz vermişlerdi. Merak ediyoruz, EYT düzenlemesi ne zaman gündemlerinde olacak? Seçimden sonra mı?” sordu ve “Seçimden önce bu iş oldu, olmadı. Kendileri bilirler” ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda gündemimizde bu yok” demişti. Daha önceki açıklamalarda bu konuda çalışmalar yapıldığına dair bilgiler aktarılırken, şimdi “Gündemimizde bu yok” sözleri, yasal düzenleme bekleyen binlerce EYT’linin tepkisine sebep oldu. EYT’liler, yıllardır bekledikleri düzenlemenin ne zaman bakanlık gündemine alınacağını merak ediyor.

HANİ EYT İLE İLGİLİ ARKADAŞLAR ÇALIŞMA YAPIYORLARDI?
EYT Sosyal Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doğan Türker, bir süre önce Bakan Vedat Bilgin, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştüklerini, dertlerini, beklentilerini anlattıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında çözülmesini istediği beş büyük sorundan birinin EYT’lilerle ilgili yasal düzenleme olduğuna vurgu yapan Türker, “O beş sorundan bazıları çözüldü. Bizim sorunumuzla ilgili çalışmalar yapıldığı da söylendi. Bakan beyin son yaptığı açıklama, kafamızı karıştırdı. Hani EYT ile ilgili çalışmalar yapılıyordu?” diye sitem etti.

GÜNDEMİMİZDE YOK DİYOR, ÇÖZMEYECEĞİZ DEMİYOR, ANCAK…
EYT’liler olarak, Bakan Bilgin’in açıklamasını değerlendiren Başkan Doğan Türker, şunları söyledi:

“Bakan beyin açıklamalarını, şu anda 3600 ek gösterge üzerinde çalışıyoruz. Şu anda EYT gündemimizde yok, ama bu sorunu 2022 yılı içinde çözeceğiz, şeklinde anlamak istiyoruz. Hiç de gündeme gelmeyebilir. Kendilerinin bileceği bir şey. Resmi Gazete’de görmeden, sorunumuzun çözüldüğüne, çözüleceğine kesinlikle inanmayacağız. O duruma geldik. Hatırlatmak isterim ki, seçim yaklaşıyor. O sandık, bir şekilde önümüze gelecek. Bizi en fazla seçime kadar oyalayabilirler. Çalışma Bakanının açıklamasına üzüldük. Karamsar olmak istemiyoruz ama Bakanımız açıkça, şu anda gündemimizde yok diyor, bu sorunu çözmeyeceğiz, demiyor. Ancak ne zaman gündeme geleceğini de söylemiyor. İnşallah bu yıl içinde çözülür. Seçimden önce bu iş oldu, olmadı. Kendileri bilirler. Biz EYT’liler istesek de istemesek de seçime kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor.”