GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Nisan 2022 Çarşamba 15:03

Mimarlardan EXPO yorumu: Yeşildere'de mümkün değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Yeşildere için müjdelediği EXPO 2026 planlarını değerlendiren Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman, "Bence orası yapılamaz. Başka bir alanda değerlendirilmesi daha doğru olur. Mülkiyet sorunları nedeniyle zorlanılacaktır ama keşke olsa" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda gündeme getirdiği ve 'Sizlere bu akşam bir müjdem var' diyerek duyurduğu EXPO 2026 için heyecanlı bekleyiş devam ederken Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden flaş bir çıkış geldi.

Gerçekleştirilen meclis oturumunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "İzmir’in yıllardır bekleyen sorunlarından birini, Yeşildere’yi çözüme kavuşturuyoruz. İzmir yeşil altyapı stratejisinin en önemli ayağını teşkil eden Expo 2026, Yeşildere’de vücut bulacak. Türkiye'nin ilk büyük yeşil dönüşüm projesi bu vadide başlayacak ve bölge dört yıl içinde Expo 2026 alanına dönüşecek. Kaderine terk edilmiş Yeşildere, Kültürpark’tan da büyük yeni yeşil alanımız olarak hizmet verecek" ifadeleri ile açıkladığı proje için Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman 'yapılamaz' çıkışında bulundu.

EXPO'YU KAÇIRMA DURUMU OLABİLİR
Konuya ilişkin SONSÖZ TV'ye konuşan olan Başkan Kahraman, "Görmedim ama kulak aşinalığı var... Dünyada EXPO alanlarını gezdim ve bunu nereye koysanız orası çekim alanları oluyor. İnsanlar o alanları görmek için geliyorlar.  Farklı kişiler tarafından getirilen binalar geri götürülüyor. Görsel şölen olduğu için pek çok insan gelip görüyor. Bence orası yapılamaz. Başka bir alanda değerlendirilmesi daha doğru olur. Mülkiyet sorunları nedeniyle zorlanılacaktır ama keşke olsa. Orada EXPO yaptığınız anda oranın cazibe merkezi olması durumu söz konusu. Mülkiyet sorunları ile gecikmesi ve EXPO'yu kaçırma durumu olabilir" ifadelerini kullandı.