GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Şubat 2016 Pazartesi 19:17

EBSO meclisinde Yorgancılar'dan Ankara müjdeleri

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Şubat ayı içerisinde bakanlarla gerçekleştirdiği Ankara görüşmelerinin sonucu olarak iki yeni müjdeyi EBSO meclisinde duyurdu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege Bölgesi Sanayi Odası, Şubat ayı meclis toplantısı, ay içinde yaşanan terör olaylarını kınayarak toplandı.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Şubat ayı gündemini değerlendirirken, yaşanan sıkıntılar ile ilgili EBSO Başkanı Yorgancılar başta olmak üzere sektör temsilcileri mevcut durumu aktardı.

DÖNÜLMEZ BİR YOLUN İÇİNDE OLMAK İSTEMİYORUZ
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, meclis konuşmasında Şubat ayında yaşanan terör olaylarını kınayarak sözlerine başladı.  Ender Yorgancılar, “Hiç hoş olmayan bir gündemden geçiyoruz. Bu ay yine haince şehitlerimizi kaybettiğimiz bir ay oldu. Çok kötü günleri geride bırakıyoruz. Bizler devletimizin gösterdiği terörle mücadele operasyonlarını sonuna kadar destekliyoruz. Ama bunun bir an önce çözülmesi lazım. Bu acıları bir daha yaşamayalım. Bugün bir tek terör örgütü ile değil birden fazla terör örgütü ile karşılaşıyoruz. Dönülmez bir yolun içinde olmak istemiyoruz” dedi. 

VERGİ İHMALİNE HAPİS CEZASI
Son olarak hazırlanan vergi kanunu hakkında inceleme yaptığını söyleyen Ender Yorgancılar, “Bir vergi kanunu hazırlanıyor. Uzun süreli çalışmanın üzerine içindeki bir maddeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Yasada Anonim ve Limited Şirketleri için diyor ki, ‘Yöneticilerin ağır ihmal ve kusurundan dolayı ortaya çıkabilecek vergi kayıplarına 2 ile 5 yıl arası hapis cezası verilir.’Ağır ihmal ve kusurun tanımı nasıl yapılacak, neye göre yapılacak. Hatta bu cezalar tecil edilemeyeceği gibi paraya da çevrilemeyecek. Eğer bu taslak yasalaşırsa içeriye girmeyen sanayici veya yönetici kalmayacağı gibi yönetime de kimseyi bulamayacağız” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Çin ziyaretinde Türkiye ile Çin arasında e-ticaret protokolü imzalayan Yorgancılar, Çin’in ticaret hacmi, geliştirdiği ekonomik sorunları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

YİĞİTLER BARAJI VE PANCAR OSB MÜJDESİ
Şubat ayı içerisinde yeni kabinedeki bakanlarla Ankara’da zirve düzenleyen Yorgancılar, İzmir için aktardıkları talepleri dile getirdi.  Suriyeli mültecilere çalışma izni konusunda İzmir’in pilot il olması için iletilen talebi, anahtar teslim fabrika, Çandarlı Limanı’nın Aliağa arası bağlantı yolları gibi konularda adımların atıldığını söyleyen Yorgancılar, Kemalpaşa bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak Yiğitler Barajı’nın yapımıyla ilgili, “Kalkınma Bakanlığı’nın Yiğitler Barajı’nın  yapımı ile ilgili bir şerh vardı. O şerh kalktı. Artık Yiğitler Barajı’nın yapımı ile ilgili hiçbir sorun kalmadı. Bunların hepsi Ankara ziyaretlerinin sonucu. Bu barajı Kemalpaşa OSB ve Büyükşehir Belediyesi de o suyu kullanacak” ifadelerini kullandı.

Yorgancılar toplantıda ayrıca Torbalı’daki Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nin Aydın otobanına bağlanması müjdesini verdi. Yorgancılar, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EBSO’nun gündeme getirdiği Torbalı OSB’nin otoyol bağlantısı konusunda Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü’ne ‘sorunu çözün’ talimatı verdi” şeklinde konuştu.

EBSO HİZMET BİNASI TARİŞ DAVASI SONRASI
 Öte yandan meclis gündeminde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin Ege Bölgesi Sanayi Odası için yapacağı EBSO Hizmet Binası tartışmaya neden oldu. 2014 yılında alınan İAOSB kararına karşın binanın yapımında adım atılmaması konusunda İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, EBSO Meclisi’nin sorularını yanıtladı. Meclis üyelerinin eleştirilerine karşın Uğurtaş, “EBSO’ya yakışır bir hizmet binasının yapılması için aldığımız bir genel kurul kararı var. Fakat süreç içerisinde bu binayı yapmamıza engel olan bir Tariş davası var.  Davada sona yaklaştık. Tariş davasının bitmesinin ardından binanın yapımını en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.