GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Şubat 2016 Pazartesi 15:42

İnovasyon haftası İzmir’den start alıyor!

Türkiye İnovasyon Haftası, 3’üncü kez İzmir’den start alıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ege İhracatçılar Birliği ve Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek organizasyon 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye İnovasyon Haftası üçüncü kez İzmir’den start alıyor.  2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da İzmir’den başlayacak İnovasyon Haftası 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri koordinesinde gerçekleştirilecek organizasyonun etkinlik takvimi ve tanıtımı için Ege İhracatçı Birlikleri(EİB) ev sahipliğinde toplantı düzenlendi.

Swiss Otel’de gerçekleşen toplantıya TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ün yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk,  İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, üniversite rektörleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR
Toplantıda ilk olarak TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi konuştu. Organizasyon hakkında bilgi veren Büyükekşi, “Anadolu buluşmalarına İzmir’den başlayacağız.  İnsan hayal kurabilirse ve bu fikri sosyal bir geleceğe dönüştürebilirse ortaya inovatif bir şey çıkıyor. Her şeye hayal kurarak başlarız. Büyük işler büyük hayallerle mümkün olabilir. Biz de Türkiye olarak daima yeni şeyler bulmamız lazım. Bu şekilde ülkemiz gelişir, ulusal arenada güçlü bir hale gelir. İnsanlık tarihinde yaşanan her gelişme geçmişteki inovasyonun eseridir. Her yenilik eskide kalanı geride bırakıyor. Bizler de geleceği desteklemek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR’E MORAL VERİYOR
Türkiye’nin küresel gücünü artırmak için kaliteli üretim yapılması gerektiğini söyleyen Büyükekşi, “Bugün orta gelirli bir ülkede yaşıyoruz. Bu seviyeyi aşabilmemiz için Ar-Ge ve inovasyonu kullanan, markalaşan ve üreten bir Türkiye geliştirmeliyiz. Küresel ekonomi bize her gün yeni bir şey öğretiyor.  Bizim zengin yeraltı kaynaklarımız yok. Ama içine sığmayan bir genç kitlemiz var. Artık neler yapabiliriz bunları konuşmamız lazım” dedi.

Öte yandan İzmir’deki tüm kurumlara çağrı yapan Büyükekşi, “Bu etkinlikler İzmir’e moral veriyor, katkı koyuyor. Ben buradaki herkesin bu çorbada tuzu olsun istiyorum. Buradaki tüm kurumlar gerekeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.



İNOVASYONUN HER YÖNÜ
Büyükekşi’nin ardından İzmir programı hakkında bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir programının sunumunu gerçekleştirdi.

17–18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek organizasyonda inovasyonun her yönü anlatılacak. Çok sayıda etkinliğin düzenleneceği organizasyonda, “İnovasyonun sınırsızlık masalı, Globalde iz bırakan Türkler, Çevrenin sesine inovasyonla ses ver, Pazarlama ve Markalaşma, Çocuğun hayal gücü inovasyonun gerçek gücü, tasarımı markalaştıranlar, Sıra dışı kadınlar, girişimcinin şifreleri ve Globalleşen Türk mutfağı” panelleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca program dahilinde Tasarım, inovatim, Marker Hareketi workshopları, inovasyon kampı gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.