GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ekim 2024 Çarşamba 12:21

Dükkanı devralanlar mağdur… Eşek eti yedirdi, kaçtı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan ürünleri açıkladığı listede İzmir’den yer alan bir isim dikkat çekti. Çiğli’de bulunan Kazım Usta Pide Kebap Salonu’nda satılan Adana Kebap’ta, tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Kazım Usta’nın dükkanı iki ay önce devrettiği belirtilirken, dükkanın yeni sahipleri ise bu iddialar yüzünden mağdur olduklarını belirtti. Dükkanın yeni sahipleri kasaplarını dükkanı devraldıkları gün anında değiştirdiklerini belirttiler.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan ürünleri açıkladı. Açıklanan ürünler arasında İzmir’de yer alan firmalar dikkat çekti.

İzmir’de yer alan ve Çiğli’de bulunan Kazım Usta Pide Kebap Salonu’nda satılan Adana Kebap’ta tek tırnaklı hayvan eti tespit edildiği belirtildi.

İKİ AY ÖNCE DÜKKAN DEVREDİLMİŞ… YENİ SAHİPLERİ: BU İDDİALAR BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKACAK
Dükkanın iki ay önce Beyaz Su Pide’ye devredildiği belirtilirken, dükkanın yeni sahipleri bu durumdan dolayı yaşayabilecekleri mağduriyetleri anlattı. Yeni dükkanın işletmecisi, “Biz iki ay önce devraldık burayı. Biz yeni sahipleriyiz. Böyle bir iddianın ortaya çıkması bizi zor durumda bırakacak. Eski sahipleri hakkında konuşmak da istemiyorum ama bize söylenen her şeyin faturalı olduğu. Bizim üstümüzde bir mesuliyet yok bu iddialar üzerinden. Eski sahibini aradık sorduk bu iddiaların hepsini yalanladı” diyerek kendilerinin dükkanın eski sahipleri ile bir bağları olmadıklarını belirtti.

‘KAZIM USTA YALANLADI… ‘KASAP YUSUF’TAN ALDIM’ DEDİ’
Kazım Usta’ya bu iddiaları sorduklarında, Kazım Usta’nın bu iddiaları yalanladıklarını belirten yeni işletmeciler, “Biz Kazım Usta’dan devraldık, el değiştirdi dükkan. Beyaz Su Pide Kebap olduk. Kazım Usta hakkında bir iddia çıktığı doğrudur. Kazım Usta ile biz bu durumu konuştuk, kendisi her şeyin faturalı olduğunu söyledi. Kasap Yusuf’tan alışveriş yapıyormuş Çiğli’de. Süreci avukata da verdiğini ifade etti bize” dedi.

‘KASABIMIZI HEMEN DEĞİŞTİRDİK, MÜŞTERİLERİMİZ İSTERSE KASABIMIZI BİLE GEZEBİLİR’
Eski kasapla çalışmadıklarını belirten yeni işletmeciler, “İsmimizi tabelamızı her şeyi değiştirdik. Kasabımızı hemen değiştirdik devraldığımız gibi. Başka kasaplarla çalışmam zaten güven konusunda. Sadece kendi kasabımla çalışırım. Eski dükkanla hem işletme hem de yemek olarak hiçbir alakamız yok. Gelen müşterilerimizi isterlerse kasabıma da götürebilirim. Mutfağımızı da her zaman gelip görebilirler. Etin kilosu 540 TL olmuş, biz bu etleri günlük alıyoruz hatta” diyerek müşterilerinin kendilerine güvenebileceklerini belirtti.