GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ekim 2024 Çarşamba 12:15

Yıl: 2024, Yer: İzmir… ‘Bu sayfayı basmayız’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi, İzmir merkezli Yenigün Gazetesi’nin ilk sayfasının İhlas Matbaası tarafından basılmamasına tepki gösterdi. Açıklamada “Yenigün Gazetesi’nin bugünkü birinci sayfası, İhlas Matbaası’nın ‘Bu sayfayı basmayız’ itirazıyla karşılaştı. Sayfadaki manşet, gazetenin çıkmaması durumunda ağır cezai yaptırımlarla karşılaşılacağı için akşam saatlerinde değiştirilmek zorunda kaldı” denildi.

TGS İzmir Şubesi yaptığı yazılı açıklamada İhlas Matbaası’nın İzmir merkezli Yenigün Gazetesi’nin birinci sayfasını basmamasına tepki gösterdi.

Gazetenin ceza almamak için manşet değiştirmek zorunda kaldığını açıklayan TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'nun açıklaması şöyle:

"Yenigün Gazetesi’nin bugünkü birinci sayfası, İhlas Matbaası’nın ‘Bu sayfayı basmayız’ itirazıyla karşılaştı. Sayfadaki manşet, gazetenin çıkmaması durumunda ağır cezai yaptırımlarla karşılaşılacağı için akşam saatlerinde değiştirilmek zorunda kaldı. 

Gazetecilerin tehdit edilmesinin, gazetelerin sansürlenmesinin giderek olağanlaşması, ülke demokrasisi için büyük bir tehlikedir.

Bizler sesimizi kısmaya, bizi susturmaya çalışanlara inat gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye’nin basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu basın özgürlüğü ihlalini şiddetle kınıyor ve gazetenin okuyucuya ulaştırılamayan manşetini yayımlıyoruz.  

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak Yenigün’deki meslektaşlarımızın yanındayız"