GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Haziran 2016 Cuma 14:54

‘Dokunulmazlık’ harekatı: Kılıçdaroğlu o komisyona İzmir’den kimi aldı?

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tartışmalar sürerken CHP özel bir komisyon kurdu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat onay verdiği faaliyete başlayan Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu’na İzmir’den PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç girdi.

EGEDESONSÖZ - Haklarında fezleke hazırlanmış tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir kereliğine kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaların ardından kabul edilirken CHP özel bir heyet kurdu. Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu ret ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti bünyesinde çalışacak komisyon kararına onayı verdi.

Parti, konuyla ilgili çalışmalar yapmak, milletvekillerinin davalarını takip etmek, fezlekeleri bulunanlara hukuki destek sağlamak, genel başkanı bilgilendirmek, parti yönetimine rapor hazırlamak, gelişmeleri incelemek amacıyla 5 kişiden oluşan Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu’ndaki isimleri belirledi.

Komisyonda, İzmir’den PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç da yer aldı. Kritik süreçte, çalışmalar yapacak olan komisyonda Kılıç’ın dışında İstanbul’dan PM Üyesi Tuğba Ütebay ve PM Üyesi Saliha Sera Kadıgil, TBMM Parti Grubu adına da İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de yer aldı.

MİLLETVEKİLLERİNE BİLDİRİLDİ
CHP Genel Merkezi, komisyonun Kılıçdaroğlu tarafından onaylanmasının ardından 23,24 ve 25. dönem milletvekillerine resmi yazı göndererek komisyon üyeleri ile temas kurmalarını istedi. Haklarındaki dosyalar hakkında komisyona bilgi verecek olan milletvekilleri tüm gelişmeleri bu beş isim ile paylaşarak süreci koordineli yürütecek. Öte yandan komisyon üyeleri parti adına tüm davaları takip edebilecek ve milletvekillerinin yargılanma sürecinde bizzat bulunabilecek.