GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Haziran 2016 Cuma 09:48

CHP’nin Ödemiş çıkarmasına Kocaoğlu damgası!

Örgüt, Başkan Kocaoğlu ile birlikte üreticinin sorunlarını dinlemek için Ödemiş’te buluştu. Üreticiye müjde veren Kocaoğlu, bir partiliye “Ne yorgunu, 13 sene daha başkanım” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçenin Belediye Başkanı Badem’e de sert mesajlar gönderdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi yerelde kalkınma planı çerçevesinde üreticiye can suyu olan projeleri birer birer hayata geçirirken CHP İzmir Örgütü de kırsalda sahaya indi.

- FOTO GALERİ: CHP'DEN ÖDEMİŞ ÇIKARMASI!... 

Belediye ve örgüt el ele vererek Türkiye'nin patates üretim merkezi Ödemiş'te tarlaya girdi. Geçen yıl 4 liraya satılan patatesin, bu yıl 15 kuruşa kadar düşmesi ve işçi yevmiye fiyatlarının yüksekliği nedeniyle tarlada kalması yerel yöneticileri harekete geçirdi.  Örgüt ayrıca litresini 60 kuruşa satan süt üreticisinin derdini de dinledi.

Kırsaldaki tura İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra İzmir Milletvekilleri, İzmirli Parti Meclisi üyeleri, İl yöneticileri, ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP’liler üreticiye partinin ekonomik politikalarını anlatmak, kooperatifleşme vurgusu yapmak ve Büyükşehir’in hizmetlerini aktarmak amacıyla köylere dağılarak vatandaşlarla bire bir temas kurdu.

Partililer ilk olarak Ödemiş İlçe Başkanlığı’nda bir araya geldi ve görev dağılımını gerçekleştirdi. İl Başkanı Yüksel burada yaptığı konuşmada, “Bugün tam anlamıyla bir Ödemiş çıkarması yapıyoruz. Önceden de belirttik, ‘belediyeleri kaybettiğimiz ilçelerden çalışmalara başlayacağız’ demiştik. Bütünşehir yasasıyla köyleri yok saymış bir iktidar anlayışı var.  Belediyemizin kırsalda kalkınma hamlesi yapıyor. Köyler de haklı. 100 yıldır görmedikleri hizmeti görmek istiyorlar ama kolay olmuyor” açıklamasında bulundu.

AKP ATATÜRK’ÜN HER DEDİĞİNİN TERSİNİ YAPIYOR!

Hükümete de yüklenen Yüksel, “Türkiye’nin gündemi çok yoğun ve sürekli değişiyor. AKP Parlamentoyu kanun çıkarma fabrikası olarak kullandı. Kendi işledikleri suçları ki çok suçları var, dünya tarihinin en büyük yolsuzluk iddiaları ve gerçekleri AKP için durmaktadır. Bu suçlarını ortadan kaldırmak istiyorlar.   Tarım açısından ve her açıdan sorunlarla karşı karşıyadır.  Dün Alman meclisinde alınan kararla daha karanlık günlere doğru yol alıyor. Atatürk’ün bize yurtta barış dünyada barış anlayışını miras bırakmıştı. AKP Atatürk’ün her dediğinin tam tersini yapıyor. Yurtsa savaş dünyada savaş diyor. Bu anlayış Türkiye’nin turizmini ticaretini vurdu” dedi.

ÖDEMİŞ’İ EMANET VERDİK, GERİ ALIRIZ

Yerel seçimlerde kaybedilen Ödemiş Belediye Başkanlığı’na ilişkin de konuşan Yüksel, “Ödemiş’i emanet verdik diye düşünüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tekrar alacağız. Ödemiş yalnız değildir. Ödemiş’in arkasındayız. Her türlü sorunuyla ilgilenmeye hazırız. Ödemiş’i alırız, kolay. Ama asıl önemli olan laik cumhuriyeti teslim almaktır. Ortada seçim yok ama ant içtik Türkiye Cumhuriyeti’ni bu gerici yobaz iktidarın elinden alacağız. Asıl mücadelemiz asıl çalışmamız bu yöndedir” açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel kalkınma hamlesi üzerinden yaptığı konuşmasında bir de müjde verdi. Kocaoğlu ayrıca yıpratma kampanyasına maruz kaldığını da vurguladı.  

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK BELEDİYESİYİZ

Kocaoğlu, “Ödemiş’i talihsizlik sonucu kaybettik. Ama bize hiç kimse adaletsizlik yaptığımızı, görevimizi yapmadığımızı söyleyemez. Doğru işler yaptık. Başta kırsalın, tarımın, hayvancılığın kalkınmasından da kendini sorumlu tutan, kentin kalkınması için yol haritası belirleyen Türkiye’nin ilk ve örnek belediyesiyiz” dedi.

800 İLE BİN TON ARASINDA PATATES ALACAĞIZ
CHP’li ve diğer parti belediyelerine farklı yaklaştığı yönündeki eleştiriler hakkında açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, Ödemişli üreticiye bir de müjde verdi. Kocaoğlu,  “Aslı astarı olmayan bir yıpratma kampanyası var. Bizim belediyeleri kaybettiğimiz ilçelerde daha da yoğunlaşıyor. Herhangi bir CHP’li belediyeden diğer belediyeleri ayırmıyorum. Herkesin bunu adları gibi bilmesi ve emin olması gerekir. Ödemiş’te de her yerde bütün hizmetleri getirmeye hazırız. Getirecek gücümüzü, kadromuz var. Biz 9 ilçede yeni organizasyona gittiğimiz için gecikiyormuş gibi görünüyor. Aslında gecikmiyoruz. 2004’te bağlanan 10 ilçede yaptığımız çalışmalardan daha hızlı hareket ediyoruz. ‘Hemen olsun, şimdi olsun, ne zaman olacak? ‘Cezalandırılıyor, ben ona oy verdim’ gibi yaklaşımlar safsatadır. Her köye girilecek. İhtiyaçları sıraya konulacak. Bir köyün yolları bir yaz sezonunda yapılmayacak. En acilleri şimdi, diğerleri seneye diye devam edecek.  Arıtma yerleri, kanalizasyon şebekeleri projeleri hazırlanıyor. Tarımda yapılanlar zaten malumdur. Büyükşehir Ödemiş’ten 800 tonla bin ton arasında patates alacak” diye konuştu.

50 GRAM AHLAKI VARSA…
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in kendisine yönelik tutumuna ilişkin konuşan Kocaoğlu, “Ödemiş Belediye başkanına bir mektupla ilettim. Belki eline geçti belki geçmedi. Bunlar doğru değil. Siyasetçi siyasetçinin hem rakibi hem meslektaşıdır. Etik içinde hareket etmelidir. Siyasetin 50 gram ahlakı varsa o çerçevede birbirimize bakmamız lazım” dedi.

PARA BULACAK İTİBARIM VAR
Kocaoğlu ayrıca şunları söyledi: Parası yok eleştirisi yapılıyor. Belediyelerde para olmaz. İş adamının da parası olmaz parası durursa çürür. Param yok ama para bulacak dünya finans çevresinde itibarım var. Türkiye Cumhuriyeti ile benim notum arasında 17 basamak var. En yüksek finans notu ABD, Almanya ve İsviçre arasındayım. En borçlu belediyeden dünyanın en güçlü konumuna getirdik. İzmir’i yerelde kalkındırmış bir belediye başkanı olarak anılmak istiyorum.

DAHA 13 SENE BAŞKANIM!
Başkan Kocaoğlu ve partililer arasında yer yer şakalaşmalar yaşandı. Kocaoğlu bir partilinin, ‘Yorgun görünüyorsunuz başkanım’ demesi üzerine, “Dur ne yorulması 13 sene de daha başkanlık yapacağım” cevabını verdi.

Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ise, “İl başkanımın önerisiyle böyle ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Bu kadar belediye başkanını, milletvekili burada görmekten çok mutluyum” dedi.


ÖDEMİŞ ÇIKARMASINDAN NOTLAR
İlçe başkanlığında gerçekleşen buluşmada görev dağılımının ardından Kocaoğlu ve Yüksel’in yer aldığı grup Ödemiş’in merkezinde alana indi.  Heyet ilk olarak patates çarşına uğradı ve esnafın sorunlarını dinledi.

IŞİD bombası
Yüksel dükkanların boşluğuna dikkat çekerek, “Önceden buralara girecek yer bulamazdınız. Şimdi basın mensupları bize, “Hani pazarı dolaşacaktınız’ diyor. İşte pazarı dolaştık. Pazara sanki bomba düşmüş... IŞİD bombası…” açıklamasında bulundu.

Başkanlar cenazeye omuz verdi
Kocaoğlu ve Yüksel tur sırasında camiye götürülen bir cenazeye denk gelince programlarına kısa bir ara verip tabuta omuz verdi.  Başkanlar daha sonra esnaf ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti.

Grup daha sonra Ödemiş Ticaret Odası’nın konuğu oldu. Başkan Kasım Sevin’i makamında ziyaret eden başkanlar merkezi hükümetin patates sorununun çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Sembolik Pazarlık
Kocaoğlu ve Yüksel odası ziyaretinin ardından Ödemiş Belediyesi İlçe Eski Başkanı Mehmet Birlik’in patates fabrikasına gitti.  İşçilerle kısa bir sohbet eden başkanlar Kocaoğlu’nun ilçe başkanlığında verdiği müjdeye atıfta bulunarak sembolik bir pazarlık gerçekleştirdi. Yüksel Kocaoğlu’na, “60 kuruş iyi midir başkan?” sorusunu yöneltince, Kocaoğlu, “Fiyat yok. Onu daha sonra konuşacağız dedi.

İLGİNÇ STAT DİYALOĞU!
CHP Heyeti fabrika ziyaretinden sonra muhtarlar derneğinde ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu’na sorunlarını ileten muhtarlar genel olarak Büyükşehir hizmetlerine dair memnuniyetini dile getirirken buluşmaya stat diyalogu damga vurdu.

Bir muhtar Büyükşehir Belediyesi’nin komşu ilçede yapımını sürdürdüğü stat için, “AK Parti Tire’ye stat yaptı, biz de istiyoruz” demesi üzerine Kocaoğlu’ndan manidar bir yanıt geldi. Başkan, gülerek ‘Kim yaptı’ diye sorduktan sonra “Oraya AK Parti yaptıysa buraya da AK Parti yapacak” dedi.

Kocaoğlu daha sonra şunları söyledi: Bu işler basit maliyetli işler değil… Ayrıca net söyleyeyim bu ilçede patates sorunu varken sırf Tire ile rekabet var diye stat yapmam, önce bu sorunu çözerim.

TİCARET BORSASI’NDA KOOPERATİF VURGUSU
CHP Heyeti ilçe çıkarmasında Ödemiş Ticaret Borsası’na da konuk oldu. Süt üreticilerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Kocaoğlu’ndan kooperatif vurgusu geldi. Borsa canlı hayvan satışına talip olurken, Kocaoğlu’ndan “O iş ilçe belediyesinde… Mahmut Bey nasıl uygun görürse öyle olur” yanıtı geldi. Kocaoğlu Ziraat Odası’ndan gelen et entegre tesisi için işletim izni talebine ise “Doğmamış çocuğa don biçemem… Benim görevim tesislerin yapılmasında yardımcı olmaktır” cevabını verdi.

KİMLER KATILDI?
Ödemiş ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, Konak belediye başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova belediye başkanı Olgun Atila, Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur, Çiğli belediye başkanı Hasan Arslan, Balçova belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çeşme belediye başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye başkanı Ufuk Sesli de katıldı.