GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Haziran 2016 Perşembe 19:50

CHP Nazım’ı andı: Yüksel’den ‘Spartaküs’ vurgusu!

CHP İl Başkanı Yüksel Nazım Hikmet’in ölüm ve Gezi Olaylarının üçüncü yıl dönümü için organize edilen gecede mücadele vurgusu yaptı. Yüksel, “İnsanlık Spartacüs’ten bu yana bedel ödemeye devam ediyor. Mavi gözlü dev Nazım da ağır bir bedel ödedi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü, ‘Nazım’dan Gezi’ye Şiir ve Direniş’ adı altında anma gecesi düzenledi. 

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen etkinliğe il yönetimi, ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika temsilcileri çok sayıda partili ve yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Şiir dinletisi öncesinde Gezi Olayları sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında ‘Evet polise emri ben verdim’ şeklinde yaptığı açıklamaların yer aldığı bir video alandakilere izletildi. Kalabalık sık sık, ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları attı.

Ayrıca 2 Haziran 2013 günü Kordon’da bir polis tarafından saçı çekilen genç kız ismi anons edilerek topluluk tarafından alkışlandı.



SPARTAKÜS’TEN BU YANA…

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel yaptığı konuşmasında mücadele vurgusu yaptı ve geçmiş dönemlerde bedel ödeyen isimlerden örnekler verdi. Yüksel, “Bizim mücadelemiz her zaman devam edecek. İnsanlık Spartaküs’ten, Uğur Mumcu’dan, Bahriye Üçok’tan, Ahmet Taner Kışlalı’dan, Muzaffer Aksoy’dan, Deniz Gezmiş’ten, Berkin Elvan’dan bu yana bedel ödemeye devam ediyor. Mavi gözlü dev Nazım da ağır bir bedel ödedi. Hayatı hapishanelerde geçti. Ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı” diye konuştu.