GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mayıs 2016 Pazartesi 10:53

Dervişoğlu’ndan İzmir Teşkilatı’na istifa daveti: Kendi durumlarını…

Genel Başkan Adayı Akşener’in İzmir mitingine görevdeki 11 ilçe başkanının katılmasına İl Başkanı Karataş sert tepki göstermişti. Akşener’in en yakındaki isimlerden birisi olan İl Eski Başkanı Dervişoğlu, “Temsil kabiliyetini yitirmiş bir yönetici gurubu kendi durumlarını gözden geçirsin” dedi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - MHP’de başlayan olağanüstü kongre süreci Yargıtay’dan gelecek kararı beklerken genel başkan adaylarının illeri ziyareti sürüyor. Cumartesi günü İzmir’e gelerek Gündoğdu Meydanı’nda partililerle buluşan Meral Akşeher’e görevde olan 11 ilçe başkanı ile birçok üst kurul delegesi destek vermişti. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin genelgeli uyarısı ve İzmir İl Başkanlığı’nın aynı saatlerdeki farklı bir programı teşkilatın mitinge gitmesine engel olamadı.

Partide aktif görev yapan isimlerin Akşener’in mitingine katılmasına tepki gösteren İl Başkanı Necat Karataş, disiplin ve görevden alma işaretini vermişti. Karataş’ın, “Genel merkezimizin tavrı, partimizin duruşu bellidir. MHP’nin bir teşkilatı, organları ve karar mekanizması vardır. MHP,  bir göçebe partisi, çadır değildir.  Eğer o toplantılara katılır, mitinge ben de gidersem genel merkez benimle ilgili kararını vererek bundan sonra çalışmaz” sözleri tartışmaları daha da alevlendirdi.

İSTİFA MI EDECEKLER?
Karataş ve yönetimine, Akşener’in en yakınındaki isimlerin başında gelen eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu tepki gösterdi. 

Dervişoğlu, sosyal medyadan önce, “Duydum ki ‘Gereğini yapacağız’ demişler. Umutlandım doğrusu. İstifa mı edecekler acaba?” ifadelerini kullandı.

Egedesonsöz’e konuşan Dervişoğlu, MHP İzmir İl Başkanlığı’nın tutumunu eleştirerek, “Artık gerçekleri görmeyecek kadar körler mi? Her türlü baskıya, tehdide ve yıldırma gayretlerine rağmen milliyetçi hareketin bir koyun sürüsü değil, bozkurt yuvası olduğunu idrak edemiyorlar mı? Baskı ve tehdit ile mensubu olmaktan gurur duydukları camiamızı baş eğdirip, diz çöktüremeyeceklerini anlamıyorlar mı? Onları gerçeklerle buluşmaya ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Temsil kabiliyetini yitirmiş bir yönetici gurubunun,  başkalarının durumlarını değerlendirmek yerine kendi durumlarını gözden geçirmelerinin daha yerinde olacağı kanaatini taşıyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Dervişoğlu, görevi devam ederken mitinge katılan isimler başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Dervişoğlu, “Böyle bir tarihi dönemeçte sorumluluk üstlenerek taşıdıkları sıfata layık davranan ilçe başkanlarımızı ve üst kurul delegelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Herkes emin ve müsterih olsun ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongresi toplanacak ve sadece camiamızın değil milletimizin beklentisine uygun bir lider değişikliğini de gerçekleştirecektir. Bu süreçte başlatılan yolculuğun adı sıradan bir genel başkanlık mücadelesi değil, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları aşabilecek güçlü kadroları iş başına getirme ve iktidar yolculuğudur. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Mitingimize desteklerini esirgemeyen İzmir halkına şükranlarımız sunuyorum” diye konuştu.

Öte yandan, Akşener’in mitingine katılan isimler arasında yer alan Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk görevinden istifa etme kararı aldığı öğrenildi.