GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mayıs 2016 Pazartesi 08:46

CHP'de deneyim konuştu: 2 Başkan anlattı, gençler dinledi!

CHP İzmir Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği Akran Eğitim Programı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel genç partililere deneyimlerini aktardı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından organize edilen Akran Eğitim Programı CHP İzmir Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirildi.

3 gün boyunca Konak Kent Konseyi salonunda gerçekleşen eğitim programının son gününde “Deneyim Konuşuyor” adlı oturum düzenlendi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel CHP’li gençlere siyasi deneyimlerini aktardı.

YOLDAŞ OLDUK
Toplantıda ilk olarak Alaattin Yüksel, gençlere seslendi. Temiz, dürüst ve katılımcı siyaset için gençlere mesajlar veren Yüksel,” Biz siyasete başladığımız dönemde gerçek doğruları ilke kabul ederek yola çıktık. İşçinin köylünün ve gençlerin ihtiyaçları için mücadele ettik. İdealist bir gençlik hareketiyle hareket ettik. Bu yolda katılımcılığı esas alarak bir yoldaşlık kavramı oluşturduk” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN SİYASET DEĞİL BİRLİKTELİK  
Gençlere birlik mesajı veren Yüksel, “Biz gençler olarak yola çıktığımızda savaşsız, sömürüsüz bir dünya için yola çıktık. Bugün CHP’nin gençliğinde bu birlik beraberlik var sizlerle ilerlemekten gurur duyuyoruz. Siyasette temel değerlerden bir tanesi karşılıklı güven ortamıdır. Karşılıklı güven ortamının olduğu bir siyasi hayatta başarının geleceğine inanıyoruz. Önemli olan siyaset değil, önemli olan güven ve samimiyet içinde bir birlikteliktir. Bunlar olursa CHP daha üst noktaya çıkar” dedi.   

KÜÇÜK YAŞTAN BERİ SİYASET
Yüksel’in ardından gençlere seslenen Başkan Kocaoğlu, gençlik yılarından itibaren siyasi geçmişini aktardı. Aileden siyasetçi olan Kocaoğlu "Siyaset ile içli dışlı bir ailede büyüdüm. Hiç yabancı değildim. Küçük yaşlardan beri CHP’de hizmet etmenin onurunu yaşadım. Önemli olan siyasi yaşamı ülke istikbaline göre yapmaktır” ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL SİYASETİ BIRAKIRSAK KAZANIRIZ
Aziz Kocaoğlu, “Ben siyaseti bir iddia olarak görüyorum. Bu iddia ülkeyi daha iyi yerlere taşıma iddiasıdır. Siyaseti bir insan kazanma sanatı olarak görmek lazım. Karşılıklı güvenle insan kazanarak bu işi yaparsak ülkenin sorunlarını o zaman çözeriz. Politikalarımızda nedenselliği görerek büyük ve küçük fotoyu görmemiz lazım.  Kişisellik siyasetini bir yere bırakırsak her zaman kazanırız” dedi.

DONANIMLI GENÇLER  
3 günlük eğitim programını değerlendiren CHP İzmir gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “Biz gençler için deneyimli insanlarım bizimle olması çok önemli bir çalışma oldu. Genç arkadaşlarımız için bir yol haritası niteliğinde oldu. Parti içi eğitim, gençlerin kendini gelişmesinde çok etkili bir faktör. Biz ülkede donanımlı, katılımcı, mücadeleci gençlik oluşturmak için çalışamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.