GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
4 Nisan 2016 Pazartesi 14:42

Derbi Göztepe’nin kaderini çizecek!

PTT 1'inci Lig'de son 13 maçta 29 puan kaybeden Göztepe'nin pazar günü Karşıyaka derbisinde alacağı sonuç, hem bu sezonunu hem gelecek sezonunu etkileyecek.

Son sıradaki rakibi karşısında olası mağlubiyet halinde play off yarışından büyük ölçüde kopacak olan Göztepe, bu defa düşme hattına yaklaşacak. Sıralamada 34 puanla 10'uncu basamakta yer alan sarı kırmızılıların 6'ncı Balıkesirspor'la arasında 5, 16'ncı Denizlispor ile 9 puan fark bulunurken, derbinin kazanılması durumunda Süper Lig umutları yeniden yeşerecek.

Haftalardır istikrarı yakalayamayan Göztepe'de teknik direktör Önder Özen ve bazı futbolcuların gelececeği de derbide belirlenecek. Takımın başında çıktığı 6 maçta 1 galibiyet alabilen Özen'in yenilgi halinde kredisi tükenecek. Bazı oyuncuların Göztepe macerası da gelecek sezon devam etmeyecek.

Şampiyonluk parolasıyla başladığı ve yaklaşık 30 milyon TL harcadığı bu sezonu hayal kırıklığı olarak değerlendiren Başkan Mehmet Sepil'in de büyük önem verdiği Karşıyaka müsabakasında alınacak sonuca göre önümüzdeki sezonun planlamasına başlayacağı belirtildi.

Ağabeyi Ahmet Sepil'in pazara günü yapılan cenaze töreninden sonra takımıyla kısa bir süre toplantı yapan Başkan Sepil, şunları söyledi: "Karşıyaka'yı yenersek camia yeniden ayağa kalkar. Geçmiş haftalarda alınan bütün kötü sonuçları taraftarımıza unuttururuz.  Yeni bir sayfa açmak için hepinizden terinizin son damlasına kadar mücadele etmenizi bekliyorum. Herkese sonuna kadar güveniyorum. Rakibe saygı duyarak, ebedi dost olduğumuzu unutmadan kendinize yakışanı yapın."

Bu arada Başkan Sepil'in taraftar temsilcileriyle görüşerek olaysız ve küfürsüz bir maç uyarısında bulunacağı kaydedildi.

SAĞA EMRE STOPERE HAKAN
Karşıyaka ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak olan Göztepe'de kart cezalısı sağ bek Serkan ve sakatlanan stoper Özgür'ün yerine Emre ve Hakan Arslan'ın görev yapması bekleniyor. İlk yarıdaki son 6 müsabakada defansın sağından oynayan orta saha oyuncusu Emre'nin derbide de bek pozisyonuna geçeceği belirtildi. Teknik ekibin Özgür'ün yokluğunda ise Adana Demirspor karşılaşmasında yedek oturan Hakan Arslan'a defansın göbeğinde şanş vereceği öğrenildi. (dha)