GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Nisan 2016 Pazar 12:21

Göztepe ve Karşıyaka derbi haftasında ağır yaralı!

Türk futbolunun en önemli derbilerinden Göztepe-Karşıyaka buluşması için geri sayım başlarken 10 Nisan Pazar günü oynanacak müsabaka öncesi 2 ezeli rakip de bu hafta da bir türlü taraftarlarının beklediği sonuçları alamadı.

PTT 1'inci Lig'de sezona şampiyonluk hedefiyle başlamasına rağmen son sıraya çakılıp kalan Karşıyaka, küme düşmeye potasında bulunuyor. İkinci yarıda ilk 2 yarışına çoktan havlu atan Göztepe ise son 7 haftaya girerken play off şansını bile mucizelere bıraktı. Sezon başında 17 milyon TL maliyetle kurduğu kadroyla 17 haftalık devreyi 13 puanla son sırada tamamlayan Karşıyaka'nın 2'nci yarıda 15 transferle yeniden oluşturduğu takım kötü gidişi önleyemedi. Üst üste üçüncü yenilgisini dün Adanaspor'dan alan yeşil kırmızılı ekip şu anda kurtuluş hattının 7 puan gerisinde yer alıyor.

Ligin ikinci yarısında 10 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgi alan ve 7 maçtır kazanamayan Karşıyaka, derbiyi kaybederse dönülmez bir yola girecek.

Göztepe'nin mağlup olması durumunda sezonu erken bitirme anlamına geliyor.

İlk yarıdaki performansıyla Süper Lig için umutlanan Göztepe, ara transferde önemli takviyeler yapmasına, kadrosundaki yıldızlara rağmen ikinci yarıda 10 haftada 1 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi aldı. 34 puanlı Göztepe, Metin Diyadin'in yerine takımın başına getirilen Önder Özen yönetiminde oynadığı 6 maçın 3'ünü kaybederek kötü bir performans gösterdi.

Devre arasından bu yana sadece 6 puan toplayabilen Karşıyaka ile 8 puanı hanesine yazdırabilen Göztepe, ligdeki 18 ekip arasında en kötü ikinci yarı performansına sahip iki takım olarak dikket çekiyor. (dha)