GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ekim 2016 Çarşamba 20:22

Delican’dan kontra: CHP İl Başkanı biraz daha ders çalışsın!

15 Temmuz gecesi Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde sala okuduğu için müezzine yapılan saldırı sonrası çıkan tahliye kararından geri adım atılsa da siyasette tartışma sürüyor. Delican’dan kendisine ‘Ayıplıyorum’ diyen CHP İl Başkanı Güven’e sert yanıt geldi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzinini darp eden 3 şüphelinin serbest bırakılması kararı AK Parti ile CHP İl Başkanlarını karşı karşıya getirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 3 şüpheli hakkında yeniden yakalama kararı çıkartırken, süreçte ilk kararı eleştiren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın oklarını CHP’ye de uzatmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Delican’ın eleştirilerine “Sayın AKP İl Başkanının gösterdiği tepkiyi birlik ve beraberliğimize zarar verecek, toplum barışını zedeleyecek bir açıklama olarak görüyor ve ayıplıyorum. Sayın başkanın yaptığı açıklama hukuka, adalete uymayan talihsiz bir açıklama olmuştur” sözleriyle yanıt vermişti.

- GÜVEN NELER SÖYLEMİŞTİ?...

Delican da bu sözlere Ege TV yayınında yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı, “15 Temmuz gecesini bizzat Konak Meydanı’nda geçirmiş biri olarak şunu söylemek isterim o salalar bizim yüreğimize su serpti. Sala ne demek? Sala ‘Burada bir ayrılık var, burada bir acı var, gelin paylaşalım,  birlik ve beraberlik içerisinde olalım’ mesajıdır. Bu da bir nevi sirendir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalandığı bir gecede bu salalar geleneklerimize ve dinimize uygun bir bütünleşme çağrısıydı. Bizi bağlarımızdan ne kadar koparmışlar ki bir müezzine sala okuduğu diye taşla saldırıyorlar, ‘Seni öldüreceğiz’ demeye kadar varıyor! O müezzin ki kendisi güreşçi, bu saldırganlarla baş edebilir ama Allah’ın evine leke sürmemek için sadece sözle uyarıyor, salanın birlik ve bütünlük mesajı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu linç edercesine saldırı tabi ki hukukta karşılık bulacaktır. Bir adamı sala okuyor diye öldüresiye dövmek karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

BİRAZ DAHA DERS ÇALIŞSIN! 
Sözlerine “Bu duruma CHP’nin sahip çıkmasını anlamış değiliz” diye devam eden Delican, Güven’e yanıt olarak şunları söyledi:  Sayın İl Başkanı ki kendisi yeni başladı göreve, burada bir kez da ‘hayırlı olsun’ diyorum ama biraz daha ders çalışsın. Eline verilen yazıyı okumasın! ‘Bir darp, bir şikayet olmadan’ diye bir ifade kullanmış. Olayda 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden alınmış bir darp raporu var, üstelik şikayet de var. Dünyada hangi ülkede bir ibadethanede böyle bir şiddet görülmüş! Semavi dinlerde hoşgörü ön plandadır. Biz Müslümanlar için böyle bir şey görmedik, yadırgıyoruz. Ama daha çok yadırgadığım şey bir il başkanının suçlu tarafa sahip çıkması! Esefle kınadığım bir konu… Bize de talihsiz laflar kullanmış. Onları örflerimize ve adetlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum…