GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ekim 2016 Çarşamba 16:51

Buca'da İspanya gezisi krizi: AK Parti'den tepki var!

Belediyenin İspanya’ya gerçekleştireceği inceleme gezisi AK Partili Çelebi’nin tepkisini çekti. Çelebi, “Bu gezi ve bu tür geziler kesinlikle israftır” derken kamu imkanlarının dengesizce kullanıldığını iddia etti.

EGEDESONSÖZ - İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde yer alan Barcelona’ya bağlı Gava Belediyesi’nin, Buca Belediyesi’ne gönderdiği davetin kabul edilmesi belediye mecliste tartışma yarattı.

Her iki belediye arasında görüş alışverişinde bulunmak ve iyi ilişkileri geliştirmek amacıyla 14-19 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan gezinin maliyeti AK Partili Meclis Üyesi Paşa Çelebi tarafından eleştirildi.

Meclis başkanı, meclis üyeleri ve başkanlık tarafından belirlenecek bürokratlardan oluşacak heyet için 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre bütçe oluşturulurken AK Parti Meclis Üyesi Çelebi, geziye 25 belediye meclis üyesiyle birlikte eşlerinin de katılacağını, belediye bürokratlarıyla birlikte katılımcı sayısının 50'yi geçeceğini belirti. Kamu imkanlarının dengesizce kullanıldığını iddia eden Çelebi, kendisinin etik bulmadığı gerekçesiyle bugüne kadar hiçbir geziye katılmadığını söyledi ve karara tepki gösterdi.

BU BİR İNCELEME GEZİSİ
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise ziyaretin bir inceleme gezisi olduğunu söyleyince, bu kez Çelebi, “Bugüne kadar birçok ülkeye kamu ve belediyenin imkanlarıyla gezi düzenlediniz. Acaba, gezdiğiniz ülkelerde görerek, Buca’ya yakışır diyerek, hayata geçirdiğiniz bir proje var mı? Yoksa inceleme gezisi adı altında, turistik gezi mi yapıyorsunuz? 14- 19 Kasım tarihlerinde İzmir- Barselona uçak bileti Türk Hava Yolları (THY) fiyatlarına göre kişi başı Bin 127 liradır.  Eşli gezi olduğu için, bir meclis üyesiyle eşinin sadece bilet fiyatı 2 bin 254 lirayı buluyor. Buna bir de 5 yıldızlı otelde konaklama, şehir içi geziler, yemekler ve ikramları da dahil ederseniz ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Bu gezi ve bu tür geziler kesinlikle israftır. Birçok yatırım eksiği bulunan Buca’ya bunu yaşatmanız kabul edilemez. Bu durum aynı zamanda Bucalı’nın imkanını turistik gezilerde harcadığınız için, Bucalı’ya da ihanettir" dedi.