GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ağustos 2016 Salı 08:27

Delican’dan ‘CHP’ mesajları: Yüksel’e destek, Güven’e yanıt!

AK Parti İl Başkanı, Yüksel’in istifasına üzüldüğünü söylerken, “Tabi onu istifaya iten mutlaka nedenleri vardır. Siyasetçileri bu kadar kolay kırıp kaybetmek bana çok da doğru gelmiyor" ifadelerini kullandı. Delican yeni mevkidaşı Güven’in ortaya koyduğu 2019 hedefini de değerlendirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de Alaattin Yüksel’in şok istifası sonrası yaşanan süreçle ilgili olarak AK Parti cephesinden ilk değerlendirme geldi.

Egedesonsöz’e konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Yüksel’in istifasına üzüldüğünü söylerken, CHP İl Eski Başkanı’na destek verdi. Delican yeni mevkidaşı Asuman Ali Güven’in ortaya koyduğu hedef hakkında da konuştu.

ÜZÜLDÜK...
Yüksel'in şok istifasıyla ilgili “Üzüldük” diyen Delican, "Alaattin Yüksel hem Türkiye'de hem İzmir'de kendi partisi adına siyasete katkı koymuş bir kişi. Üzüldük. Sonuçta siyaset emek işi… İl başkanlığı siyasette belki de en zor görevlerden biridir. O açıdan seçimle gelmiş biri olarak görevini istifayla bırakması üzücü. Tabi onu istifaya iten mutlaka nedenleri vardır. Siyasetçileri bu kadar kolay kırıp kaybetmek bana çok da doğru gelmiyor. O açıdan üzüldük. Kimse bu onurlu görevleri terk edip gitmek istemeyecektir. Çünkü bu iş Allah rızası, vatan sevgisi için yapılır. Siyaset böyle bir şey" şeklinde konuştu.

YÜKSEL'LE KURMUŞ OLDUĞUMUZ DİYALOG ÖNEMLİYDİ
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında CHP İzmir İl Örgütüyle uyumlu şekilde miting ve nöbetlere katıldıklarını belirten Delican, "Bu uyumun devam etmesi çok önemlidir. 15 Temmuz'dan sonra sadece AK Parti olarak bakmadık. Cumhurbaşkanımızla birlikte tüm siyasi partilere oy veren yurttaşları kucaklamayı hedefledik. Onun için diyoruz 'Biz Türkiye partisiyiz' diye... Siyasi kavgaları bir tarafa bırakmak gerekiyor. Bizle bundan sonra Türkiye'nin geleceği için uzlaşıya büyük önem veriyoruz. Yenikapı'da verilen mesajlarda bunları görüyoruz. Alaattin Yüksel'le kurmuş olduğumuz diyalog önemliydi. 7 Ağustos'ta demokrasi ve şehitlerimiz mitinginde beraber çıktık" diye konuştu.

KENDİNCE HEDEF KOYMUŞ!
CHP'nin yeni İl Başkanı Güven'in koyduğu hedefe ilişkin de konuşan Delican, "Kendisine başarılar diliyorum. Sonuçta siyaset uzun bir yoldur. Kendince bir hedef koymuştur. Biz de 2019 adına Büyükşehir Belediyesini AK Parti'yle taçlandırcağımızı söylüyoruz. Ama şimdiden bu hedefleri açıklamanın birlik ve beraberlikten daha ikinci bir planda kaldığını düşünüyorum. Şimdi vatanımızın içindeki bu hainleri temizleyeceğiz. Birlikte hareket eden bu baş belası terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı temizlemeye kilitlenmemiz lazım. Önceliğimiz o. Sonrasında siyaset tabi ki bir yarıştır. Bu mutlaka olacaktır. Farklı fikirlerin yarışması kadar doğal bir şey olamaz. Onların baktığı yolla bizim baktığımız yolun farklı olması doğaldır. Hedef koymuş olabilirler ama ülkenin birlik ve beraberliği için birlikte koşturmamız daha önemli" ifadelerini kullandı.