GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2016 Cumartesi 13:45

Davutoğlu: Ya hep beraber var olacağız…

Başbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu'ndaki konuşmasında "Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ya hep beraber öleceğiz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuştu. Teröre karşı birlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Yüz sene önce dedelerimizin oturduğu bu Meclis bugün yüz sene sonra değişik tehditlerle karşı karşıya kalan bir ülkenin Meclis'idir. Gazi Meclis'in devamı olarak da bugün bir istiklal mücadelesi vermek anlamında beka meclisidir. Onun için siyasi düşüncelerimiz arasındaki farklılıkları bir kenara koyarak hep beraber bu ülkenin istiklali, bu milletin onuru için omuz omuza verelim. Nereden ve hangi şekilde gelirse gelsin tehdit hep beraber karşı duralım. Bu ülkenin insanlarına kim saldırırsa hep beraber onun karşısında omuz omuza verelim. Terörün her türlüsünü hep beraber lanetleyelim" ifadelerini kullandı.

"AYIRT EDEN GAZİ MECLİS'E EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLUR"
Ortak tarih ve ortak kader vurgusu yapan Davutoğlu, "Ortak bir tarihi hikayemiz var. Bizi birleştiren, bizi zorluklara karşı güçlü kılan, geleceğe ümitle bakan ortak tarihi hikayemizi hiç unutmayalım. Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ya hep beraber öleceğiz. Kim bu milletin bir parçasını diğerinden ayırt edip onların kaderini diğerlerinden ayırt ederse Gazi Meclis'e en büyük ihaneti yapmış olur. Hep beraber sesimizi yükseltelim. Kaderimiz ortak, diyelim. Tarihi hikayemiz, istikbalimiz ortak; diyelim. Kim bizim aramıza nifak sokacaksa onların karşısında da omuz omuza bir aradayız; diyelim" diye konuştu.

"DARBE TEŞEBBÜSLERİNE KARŞI DEMOKRASİMİZİ GÜÇLÜ KILMALIYIZ"
Her türlü darbe teşebbüslerine karşı demokrasinin güçlü kılınması gerektiğini savunan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Meclis'in bir özelliği bütün baskılara rağmen özgürlüğü, demokrasiyi savunmuş olmasıdır. Bu Meclis'in içinden darbe teşebbüslerinden sonra onurla idam sehpasına yürüyen başbakan çıktı, bakanlar çıktı. Hep beraber cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik için nasıl savunuyorsak demokrasimizi de aynı kararlılıkla savunmalı ve her türlü darbe teşebbüslerine karşı demokrasimizi güçlü kılmalıyız. Bu Meclis'i insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin kalesi kıldığımız zaman siyasi görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun hep beraber çok güzel bir geleceğe yürüyeceğiz"

"MUHALEFETE ÖZELLİKLE ÇAĞRIM, TAKDİR EDİNİZ"
Muhalefet partilerine eleştiri konusunda çağrıda bulunan Davutoğlu, "Muhalefete özellikle çağrım güzel işler olduğunda bizi takdir ediniz ki eleştirilerinize biz de her zaman değer verelim. Biz de öz eleştiri yapalım. Biz de sizin yapıcı eleştirilerinizi her zaman dikkate alalım ki hep beraber Gazi Meclis'ten yükselen yeni Türkiye'yi kuralım" dedi.

"BÖLMEK İSTEYENLERE BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"
Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "16 Mart'ta İstanbul işgal edildiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Geldikleri gibi gidecekler' demişti. Şimdi biz de aynı şeyi söylüyoruz. Kimse bu topraklara göz dikemeyecek. Bölmek isteyenlere böldürtmeyeceğiz. Tökezletmek isteyenlere tökezletmeyeceğiz. Al bayrağı kıyamete kadar özgürlüğümüzün sembolü olarak, Gazi Meclis'imizi de kıyamete kadar milli iradenin nihai karargahı olarak muhafaza edeceğiz" (dha)