GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2016 Cumartesi 11:40

CHP İzmir’de koltuk Aslı Ulu’nun: İktidar olabiliriz!

CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan alternatif 23 Nisan kutlamasını gerçekleştirdi. İl Başkanı Yüksel koltuğunu Aslı Ulu’ya devretti.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif 23 Nisan kutlamaları kapsamında il binasında tören düzenledi.

İl Başkanı Alaattin Yüksel, 14 yaşındaki 8. Sınıf öğrencisi Aslı Ulu’ya koltuğunu devretti.

Yüksel ve yeni İl Başkanı Aslı Ulu kısa konuşma gerçekleştirdiler. Konuşma sonrası Yüksel, İl Başkanı Aslı Ulu ve çocuklarla birlikte fotoğraf çektirerek, pasta kesti. Yüksel, İl Başkanlığı koltuğuna oturan Aslı Ulu’ya Atatürk’ün resminin bulunduğu bir poster hediye etti.

ÇOCUKLARIMIZ DÜNYANIN EN GÜZEL ÇİÇEKLERİ
23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu. 1921 yılında anayasanın yapılması sonrası ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ kararı alındı. Ulusun kendi halkını kendi yönetmesi anlamını taşıyor. TÜrkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmış oluyor. Biz CHP olarak bu sürecin hep içinde olduk. Cumhuriyetin kurucu partisiyiz. Demokrasiyi ülkemize getiren partiyiz. Biz demokrasiyi vazgeçilmez olarak görüyoruz. Bir yaşam biçimine dönüştürmeye çalışıyoruz. Bundan sonra geleceğimizin çocukları için sonuna kadar mücadele edeceğiz.  Çocuklarımız dünyanın en güzel çiçekleri. Bugün de 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla koltuğumuzu devrediyoruz. Sizler hem geleceğimizsiniz hem de ortağımızsınız. Bugünün il başkanı sizsiniz.

TERÖR OLAYLARININ SON BULMASINI İSTİYORUM
İl Başkanlığı koltuğuna oturan 8. Sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Aslı Ulu ise kısa bir konuşma yaptı.

Ülkedeki kaos ortamında en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Ulu, “Terör olayların son bulmasını istiyorum. Umarım bu olaylar son bulur. Her gün gülerek uyanırız. Özgürce yaşayabiliriz. Ben her zaman böyle olmasını istiyorum. Bugün olduğu gibi hep böyle kutlanmasını istiyorum. Eğitim alanında yetenekli olan çocukların teşvik edilmesini istiyoruz. Yönetimlerde kadın erkek eşitliği olmasını istiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

İKTİDARA TAŞIYABİLİRİZ
Basın mensuplarının soruları üzerine konuşan Ulu, CHP’yi iktidara taşıyacaklarını söyledi. Ulu, “Zaten CHP çok laik bir parti. Kadınlara önem veren bir parti… Bunun hep böyle olacağına inanıyoruz. Bence CHP’yi iktidara taşıyabiliriz” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN YOLU EN DOĞRU YOL
Bütün arkadaşlarımın Atatürk’ün yolunda ilerlemelerini istiyorum. Atatürk’ün yolu en dOğru yoldur. Herkesin kendisini geliştirmesini istiyorum. Sporla, sanatla uğraşmalarını isterim. Ben bale yapıyorum” diye konuştu.