GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ocak 2016 Perşembe 14:34

Davutoğlu: 200 DEAŞ mensubu öldürüldü

Başbakan Davutoğlu, Irak ve Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik operasyonda 200 örgüt mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

İstanbul'daki canlı bomba saldırısının ardından Irak ve Suriye'deki IŞİD mevzilerine düzenlenen hava operasyonlarında 200 örgüt mensubu öldürüldü.

Açıklama, büyükelçileri kabulünde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan geldi.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Teröre karşı ortak bir tavır göstermemiz zarurettir. Türkiye olarak kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın terörün her türlüsü insanlık suçudur. Terörle mücadelemizi sürdürürken beslendiği kaynakları kurutmaya kararlıyız. 

Sultanahmet'teki saldırıyı telin ediyorum. Terör alçak yüzünü bir kez daha ortaya koydu. İnsan hayatını hedef aldı. Bu alçakça saldırının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesini müteakip, Silahlı Kuvvetlerimize verdiğimiz talimatla o andan bugüne kadar yaklaşık 48 saat içinde DEAŞ mevzilerine Suriye'de ve Irak'ta 500'e yakın kara atışı vasıtasıyla top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve DEAŞ mevzileri, sığınakları hem Başika'da, Irak'ta hem de Suriye'de sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş, 200'e yakın DEAŞ mensubu, bunlar tek tek tespit edilen, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir.

Bundan sonra da Türkiye'ye, Türiye'nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır. DEAŞ terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam'ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz.

Terörü yapan, Suriye menşeili bir DEAŞ'lı diye düşünüp, bütün Suriyeli mültecileri, mağdurları, mazlumları tehdit olarak görürsek, DEAŞ'ı yapan, yüce dinimizi istismar eden bir grup olması sebebiyle bütün Müslümanları yerkürede potansiyel tehdit gibi görüp, onları uçaklardan indirmeye kalkarsak, işte o zaman tam da terörün istediği tuzağa düşülmüş olur."