GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Şubat 2022 Perşembe 18:24

Dava dosyasında bilirkişi kayıtları ortaya çıktı... Ankara Kuşu bakın ne yapmış!

İçişleri Bakanlığı tarafından ilçede arazi satın aldığı gerekçesiyle görevden alınan Urla eski Kaymakamı ve Kayyumu İzmir Vali Yardımcısı Önder Can’ın başkente bir ofiste “Ankara Kuşu” isimli twitter kullanıcısıyla yaptığı görüşmenin kayıtları mahkemede ortaya çıktı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Vali Yardımcısı Urla eski Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Önder Can’ın Ankara’ya giderek “Ankara Kuşu” isimli sosyal medya kullanıcısı Oktay Yaşar’la buluşması ve görüşmesine yönelik kayıtlar mahkeme kayıtlarında ortaya çıktı. Yaşar’a kendisini anlatan Can’ın ifadeleri ve birlikte gittiği isimlerin değerlendirmesi  savcılık kararıyla çalışma yapan Recep Ay imzalı bilirkişi raporlarına yansıdı.

Konuşmalarda Oktay Yaşar, sosyal medyadan paylaşım yapması karşılığında 50 bin Euro para aldığını, sonrasında ise parayı geri vereceğini ve kaymakam hakkındaki yazıları keseceğini ifade ediyor. Kaykamamdan 20 bin Euro para isteyen Yaşar’ın ilçedeki müteahhit ve işadamlarına yönelik ifadeleri ise dikkat çekiyor.

Ankara’da özel bir büroda yapıldığı öğrenilen görüşme kayıtlarında Kaykamam Can “şahıs 2” olarak Ankara Kuşu isimli Oktay Yaşar ise “şahıs 1” olarak adlandırılıyor. Can’a görüşmede eşlik eden aracılar ise farklı numaralarla tarif ediliyor.

İŞTE O KONUŞMALAR: