GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ağustos 2021 Çarşamba 18:04

Danışma Kurulu'na flaş çıkış: Yerel yönetim ve ilçe örgütü arasında yeterli bağ kurulamadı!

Sürekli tartışmalar ile gündeme gelen CHP Gaziemir'de danışma kuruluna CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım'ın gerçekleştirdiği konuşma damga vurdu. İlçe örgütü ve belediye başkanlığı arasındaki uyumsuzluğu açıkça belirten Yıldırım, "Yerel yönetimlerimiz ile örgütümüzü buluşturacak ve yerel yönetimlerin yaptığını örgütümüz ile halka yayacak bir politika uygulamayız. Gaziemir ile ilgili sorumluluk üstlendiğim 6 aydan beri Gaziemir'de yerel yönetim ile ilçe örgütümüz arasında yeterli güçlü bağı kuramadık. Umarım bu toplantı bu bağın yeniden kurulmasında vesile olur" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de 9 Ağustos tarihinde Çiğli'de başlatılan Danışma Kurulları toplantıları bugün CHP İzmir'de en fazla iç tartışmaların yaşandığı Gaziemir ilçesiyle devam etti.

Bizim Bahçe Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Kani Beko, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice, Yasin Ergül, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda Divan Başkanlığına ise Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yöneticisi Köksal Yıldırım getirildi.

YILDIRIM: UMARIM YENİDEN GÜÇLÜ BİR BAĞ KURULABİLİR
Özcan'ın ardından kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım ise Gaziemir Belediye Başkanlığı ile CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı arasındaki uyumsuzluğa dikkat çekti. Yıldırım, "Hiç birimizin şüphesi olmasın ki karanlığın en güçlü olduğu yer bizim aydınlığa en yakın olduğumuz yerdir. AKP iktidarı karanlığın dibindedir. AKP iktidarını götürecek olan buradaki kadrolardır. Yerel seçimlerde sayın genel başkanımızın önderliğinde emeklerimizin nasıl aydınlığa çıkabileceğini gördük. İlk seçimde de memleketin nasıl aydınlığa çıktığını dosyalarımız ile göreceğiz.  İlçe başkanlarımızın vatandaşlara ilgili belediye başkanlarımızın çalışmaları ülkeyi yönetecek kadroları ülkeyi yönetebileceğini göstermiştir. Geçtiğimiz hafta bir parti il kongresini yaptı. Muhalefete muhalefet yapmayı gösterdiler. Saraya söyleyemediklerini muhalefete söylediler. ‘Sen kimsin’ diye başladı genel başkanları. Sana kim olduğunu Bergama köylüleri anlatır. Kendisini kooperatiflerden ürün alıp arka sıradaki dar gelirli vatandaşlara dağıtan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı! Sana da İzmir'den ekmek çıkmaz. Diğer gün il başkanı konuştu ve ‘iki Deniz de kokmuş’ demiş. CHP'de 3 yıl kalan birine biraz edep öneririz. Sayın İl Başkanı sana da ekmek yok buradan. Ekmek olmadığı yerde bağıracaksınız, normal. Deniz Yücel CHP Genel Başkanı’nın İzmir'deki temsilcisidir. Senin adabın edebin buna yetmiyor demek ki. Sen Sayın Yücel'in kim olduğunu merak ediyorsan biraz sosyal medyaya bak. CHP İl Başkanı gece gündüz her an sarayın iktidarına karşı savaşmaktadır. CHP İl Başkanı İBB Başkanı ile saraya kafa tutar. Siz kimsiniz ki bunu söyleyebileceksiniz. Arkadaşların ayarı henüz kurulmadan bozuldu. Güçleri enerjileri yetiriyorsa saray orada onlara söylesinler. AKP iktidarı geldiği yerden gidecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldiler yine buralardan gidecekler. Belediye Başkanlarımız güçlü ve yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yerel yönetimlerimiz ile örgütümüzü buluşturacak ve yerel yönetimlerin yaptığını örgütümüz ile halka yayacak bir politika uygulamayız. Gaziemir ile ilgili sorumluluk üstlendiğim 6 aydan beri Gaziemir'de yerel yönetim ile ilçe örgütümüz arasında yeterli güçlü bağı kuramadık. Umarım bu toplantı bu bağın yeniden kurulmasında vesile olur. Hepimizin ortak derdi iktidar. İktidara giderken birlik ve dirlikten başka bir şeye ihtiyacımız olmaz" diye konuştu.

ÖZCAN: FAALİYETLER ANLATILDI
Toplantıda konuşmasına Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınları ve Karadeniz Bölgesi’ndeki sel baskınları ile ilgili başlayan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ise, "İlçe kongresinden bu yana danışma kurulu toplantıları yapılamadı. Mahalle muhtarlarına il başkanlığımızın başkanlığında kahvaltı verdik. Bu kahvaltıda muhtarlarımızın taleplerini 2 dosya olarak hazırladık. Birini Gaziemir Belediyemize diğerini Büyükşehir Belediyemize verdik. Diğer yandan da apartman yöneticilerimiz ile bir araya geldik. Ahilik haftasında esnaf odasını kahvaltıya davet ettik orada da esnaflarla ilgili görüşmeleri sağladık. 30 ilçe başkanımızı da sonrasında ilçemize davet ettik ve kahvaltı vererek örgütlenme görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İl kadın kolları başkanımız, kadınlarımız ile birlikte alanda esnaf çalışması yaptılar. Mahalle muhtarlarımızı 2 tur ziyaret ettik. Hükümetin 5 maske bile gönderemediği dönemde, muhtarlarımıza dezenfektan ve 5 bin maske dağıttık. Kapanma olduğu dönemde üyelerimizin tamamına ulaştık. Kendilerine ilk önce 10 sonra 20’şer maske olmak üzere 20 bin maske 10 bin de bayramda bayrak dağıttık. Eski meclis üyelerimiz ile bir kahvaltıda buluştuk ve çok yararlı bir toplantı oldu" dedi.