GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ağustos 2021 Çarşamba 12:57

AK Parti-CHP arasında ‘Çernobil’ atışması tam gaz! Kaya’dan ‘videolu’ gönderme

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Attila Kaya, Gaziemir-Emrez'de bulunan eski kurşun fabrikasına ait nükleer atıkların temizlenmesi konusunda CHP’li milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarının birbiriyle çeliştiğini ifade etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çernobili olarak bilinen, Gaziemir’in Emrez Mahallesi’nde bulunan eski kurşun fabrikasındaki nükleer atıkların kaldırılması konusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden gelen çelişkili açıklamalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Boyumuzu çok aşan bir tablo olduğunu gördük” ifadelerini kullandığı videolu açıklamasını paylaşan Kaya, Soyer’in açıklamalarının CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın açıklamalarını boşa düşürdüğünü söyledi.

- CHP’Lİ BAKAN’DAN İZMİR’İN ÇERNOBİLİ İÇİN ÇAĞRI: SORUMLULUĞU VERİN, BİZ TEMİZLEYELİM!

- AK PARTİLİ KAYA'DAN SOYER'E 'ÇERNOBİL' ÇIKIŞI: KANARYA SEVENLER DERNEĞİ BAŞKANI MISIN?

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla CHP cephesine sert eleştiriler yönelten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“CHP İzmir Milletvekillerine "Tunç Soyer'in beyanlarını esas alıp açıklama yapmayın, sizi boşa düşürür ve taca çıkartır" demiştim. CHP'li Soyer, CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan'ın Gaziemir'deki kurşun fabrikası ile ilgili açıklamalarını işte böyle boşa düşürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, "Eğer nükleer atıklarla ilgili sorumluluğu vereceklerse yerel yönetimlere, biz üstesinden geliriz. Biz zaten devleti yönetmeye talibiz" diyor. Cevabı CHP'li Soyer veriyor; "Bu iş bizim boyumuzu aşar."

Çevreyi kirletenlere ne CHP'li Büyükşehir Belediyesi ne de ÇMO tek laf etmiyor. ÇMO, 2007'de düzenlediği çevreye duyarlılık etkinliğine çevreyi kirleten bu firmayı sponsor yapıyor. CHP'li Büyükşehir Belediyesi 2007'de bunlara işyeri açma ve çalışma ruhsatı veriyor.

Partisinin son Cumhurbaşkanı adayına, "Ben İzmir'in seçilmiş belediye başkanıyım" diye 'racon' kesen CHP'li Soyer, Gaziemir Kurşun Fabrikası meselesinde "yetkililere sesleniyorum" diyerek adeta İBB Başkanı gibi değil, Kanarya Sevenler Derneği Başkanı gibi hareket ediyor.

Biz bu meselenin durarak değil, herkesin elini taşın altına koymasıyla çözülebileceğini belirttik. Duran adamlarla işimiz olmaz, ancak İzmir için elini taşın altına koymaya niyetli herkesle bir araya gelmeye, çözüm için ortak hareket etmeye hazırız.”