GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
10 Haziran 2024 Pazartesi 11:08

Dağ, depremzedeler için devreye girdi… Emlak Konut'tan 'kat artışı' hamlesi!

30 Ekim 2020 depremi sonrası Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmaları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. İlçede 3 parselde Emlak Konut aracılığı ile binaların 7 kat olarak yapılması için planlar askıya çıkarıldı. CHP Bayraklı Meclis Üyesi ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan “Bu süreçte bizi sık sık dinleyen ve sorunun çözümü için gerçekten iyi niyetle çalıştığına inandığımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattı’nda 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası başta Bayraklı olmak üzere birçok ilçede yapılarda hasar olmuştu.

Hükümet yetkilileri Şehir Hastanesi etrafındaki bölgeyi rezerv alan ilan ederken Bayraklı’nın merkezinde yer alan ve hasar gören yapıların dönüşümünde vatandaşlar maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresiz kalmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilçede 7 bölgeyi proje alanı ilan ederek konut inşa ederken, 7 katlı yapıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yatay mimari’ söylemi sonrası 5 kat olarak yapılması ve metrekarelerde küçülmelerin olması dönüşümün önünü tıkamıştı.

HALK KONUT PROJESİ ÇIKTI AMA…
Depremzedeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin de destekleri ile birlikte Halk Konut Projesini başlatmış ancak burada da İZBETON’da yaşanan sıkıntılar dönüşümün bir türlü hızlanamamasına neden olmuştu.

GÖZLER ‘EMLAK KONUT’A ÇEVRİLMİŞTİ
İZDEDA Başkanı Bilal Çoban ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde depremzedeler Emlak Konut’un yapı projesiniN Bayraklı’da hayata geçirilmesi için çağrıda bulunurken, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ile de görüşen depremzedeler Emlak Konut’un Bayraklı merkezde konut yapmasını konutların 7 kat olması talebini iletmişti. Depremzedeleri dinleyen Dağ, gerekli çalışmaların yapılacağını, depremzedenin taleplerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ileteceğini belirtmesi sonrası ilçede konut yapımı başlarken, bu kez ise bakanlıktan kritik bir adım daha geldi.

3 PARSEL BELİRLENDİ
Bu kapsamda Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 3 bin 184,77 metrekare, 3 bin 214 metrekare ve 987,36 metrekare büyüklüğündeki 3 adet parsel için düğmeye basan Emlak Konut, parsellerde depremzedeler için konut yapımına başlayacak. Yürütülecek Projelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. arasında Ortak Hizmet Protokolü kapsamında GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik teklifleri (Ticaret-Konut Alanı (TİCK) Yençok: Z+7 Kat, Park Alanı)” önerisi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

ÖZKAN: BİRİNCİ ÖNCELİĞİN DEPREM OLDUĞU UNUTULMAMALI
Konutla ilgili açıklamalarda bulunan ve teşekkürlerini ileten Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Meclis Üyesi ve İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, “Bu süreçte bizi sık sık dinleyen ve sorunun çözümü için gerçekten iyi niyetle çalıştığına inandığımız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçteki desteklerinin bundan sonra da devam etmesini biliyoruz. Bakanlık döneminde konuyla ilgili çalışmalar yürüten ve ilk olarak ele alan Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederim. Ayrıca Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Deniz Aydemir’e teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki bu teşekkürlerimin hepsinin içinde bunların bundan sonra da devam etmesi dileğini de belirtmek isterim. Umarım işbirliği depremzedeler adına devam edere ve Emlak Konut inşaat sürecinde daha aktif rol oynayarak bu süreçte daha büyük bir paya sahip olur. Unutulmamalı ki deprem uzmanları sıkça olası bir İzmir depremine dikkat çekiyor.Biz depremleri sadece deprem olduktan sonra hatırlıyoruz ancak deprem olmadan önce de artık bu sürece eğilmeliyiz. İzmir’in tüm paydaşları bunlara hükümet kanadı da dahil olmak üzere bir araya gelerek güvenli yapı stokunu arttırmalı. Ne olursa olsun hangi partiden olursa olsun ülkemizde herkes birinci önceliğin deprem olduğunu unutmamalı” dedi.