GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2023 Perşembe 15:52

Dağ '14 Mayıs sonrasını bekleyin' dedi… Asıl o zaman hesaplaşacağız!

Muhalefete yönelik sert sözler kullanan ve 14 Mayıs sonrası hesaplaşacaklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Hamza Dağ, “14 Mayıs virajını alalım asıl hesap o zaman… Bir balkon konuşması yapacağız ki Kiraz'dan Bayındır'a, Kınık ve Buca'ya kadar her yerden ses gelecek. Ancak kendimize ve milletimize olan saygıdan dolayı bunları konuşmayacağız. Ancak 14 Mayıs'tan sonra sizi konuşmaya başlayacağız. Verip yapmadığınız sözleri, belediyeye doldurduğunuz hainleri konuşacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’de gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Hamza Dağ CHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi.

DAĞ: ASIL HESABI 14 MAYIS’TA SORACAĞIZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ muhalefete sert sözlerle yüklenirken ‘hesap soracağız’ sözleri üzerinden, “Neredeyse Allah'a Hamd olsun pandemi dönemi hariç bu şekilde coşkulu ve katılımı bol bayram törenleri düzenledik. Sadece pandemide  online toplantılar yaptık. Ancak bu 14 Mayıs öncesi il binamıza girişten itibaren gördüğüm heyecan ve coşku bana 14 Mayıs için İzmir'de çok güzel müjde veriyor! İnşallah Kurban Bayramı'nda bu salında bir araya geldiğimizde cumhurbaşkanımızı bir kere daha cumhurbaşkanı seçildiğine tanıklık edeceğiz ve karşımda oturan vekil adaylarımız da bir çoğunun milletvekili olduğunu göreceğiz. Sıra ondan sonra başka bir yere gelecek. Ancak bu seçim döneminde onu konuşmayacağız. Şu 14 Mayıs virajını alalım asıl hesap o zaman… Bir balkon konuşması yapacağız ki Kiraz'dan Bayındır'a, Kınık ve Buca'ya kadar her yerden ses gelecek. Ancak kendimize ve milletimize olan saygıdan dolayı bunları konuşmayacağız. Ancak 14 Mayıs'tan sonra sizi konuşmaya başlayacağız. Verip yapmadığınız sözleri, belediyeye doldurduğunuz hainleri konuşacağız. 14 Mayıs bölgemiz için ülkemiz için çok önemli. Seçime giderken 2 tercih var. Bizim bu süreçte tartıştığımız konu birinin mezhebi, etnik kökeni değil. Milletimizin karar vereceği şudur; Ülkeyi yönetecek kabiliyetteki kişi kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu mu yoksa Recep Tayyip Erdoğan mıdır?  Bugün gündemimize aldığımız konu Cumhurbaşkanı adayları icazeti Kuva-yi Milliye şehri İzmir'den, Anadolu'dan mı almıştır yoksa Cumhurbaşkanı adaylarından biri 8 saat kaybolduğu ABD'den mi almıştır. ABD'den icazet alana bu güne kadar halk onay vermemiştir, vermeyecekti. Bu millet başında lider görmek istiyordur, kukla görmek istemiyor. Birileri bu ülkede kukla görmek isteyebilir!  Bu millet emperyalistlere, ülkeye kukla getirmek isteyenlere 15 Temmuz'da tankların önüne geçerek gerekli cevabı vermiştir. Şimdi 14 Mayıs'ta o zaman canını koymuştu, şimdi yüreğini ortaya koymuştu. Yüreği ile  sandığa gidecek ve AK Parti ile Erdoğan'a verecek oy ile nasıl 15 Temmuz’da yolu gösterdiyse 14 Mayıs'ta da yolu gösterecektir. Bunda şüphemiz yok. Biz bu milleti biliyoruz” diye konuştu.