GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Ekim 2016 Perşembe 13:00

DTO önerdi: Trafik sorununa denizden çözüm!

İzmir’in trafik sorununa Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nden çözüm önerisi geldi. DTO Başkan Yardımcısı Savaş Ercan Altınyol trafiğini hafifletmek için Bostanlı ile Alsancak arasında arabalı vapur önerisinde bulundu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir kent merkezinde  artarak devam eden trafik sorununa Deniz Ticaret Odası’ndan çözüm önerisi geldi.

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından kent merkezinde araç trafiğindeki yoğunluklar arttı. Her geçen gün nüfusun ve trafiğe çıkan araç sayısının arttığı İzmir’de özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde trafik durma noktasına geliyor.

İş merkezlerinin yoğunlukta olduğu Konak-Alsancak bölgesine geliş gidiş istikametinde yer alan Bornova, Kemalpaşa ve Manisa bölgelerini bağlayan Ankara Caddesi ve Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Aliağa gibi Kuzey aksını bağlayan Altınyol’da saat 06.00-09.00 ve 17.00-20.00 arasında trafik kilitleniyor. 

BOSTANLI ALSANCAK ARASI FERİBOT
Yaşanan trafik sorununa karşı ise İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi  Başkan Yardımcısı denizden özüm önerisinde bulundu. 



Altınyol trafiğindeki yoğunluğu azaltmak için Bostanlı ile Alsancak arasında arabalı vapur seferinin düzenleme önerisinde bulunan Ercan, ”İzmir  trafiğinde sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Karşıyaka’dan gelen trafiği hafifletmek için Bostanlı’dan Alsancak’a feribot seferleri düzenlenebilir. Mavişehir bölgesinde ciddi bir yoğunluk var. Altınyol bu yoğunluğun tamamını karşılamıyor” şeklinde konuştu.

ALSANCAK’TA YER ÖNERİSİ
Son dönemde 15 yeni gemi ile deniz ulaşımında yenilenme projesini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Ercan, Alsancak’ta arabalı vapurların yanaşabilmesi için liman bölgesini işaret etti. Ercan, “Arabalı vapurlar Alsancak Limanı’nda TCDD’nin 1’nolu iskelesine yanaşabilir. İskelede hem gümrüklü hem gümrüksüz alanda uygulama yapılıyor. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında bir protokol imzalanabilir” ifadelerini kullandı.