GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Ekim 2016 Perşembe 09:07

İzmir’in turistik ilçesindeki tatil köyü yeniden yola çıkıyor!

Hayıtlı Kooperatifi tarafından başlatılan ve yarım kalan Dikili’deki tatil köyü projesi için çalışmalar yeniden başlatıldı.

EGEDESONSÖZ - Hayıtlı Köyü Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin sahibi Hayıtlı Turizm ve İnşaat A.Ş.  bölgeye 197 yataklı tatil köyü yapıyor.

YENİDEN BAŞLIYOR
2009 yılında ihale süreci tamamlanan projede Hayıtlı Kooperafi ile Mertur Mersin Turizm  firmasıyla sözleşme imzalanmış,  işletme ruhsatı kooperatife devredilmişti. Projede Mertur’un çalışmaları yüzde 40 oranındayken çalışmalar durdurulmuş ve sözleşme iptal edilmişti. 2012’de yarım kalan proje için kooperatifin sahibi Hayıtlı Turizm A.Ş. için yatırım izni çıkmış fakat önceki anlaşma nedeniyle süreç yargıya taşınmıştı.  Sürecin ardından proje için yeniden İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ÇED süreci başlatıldı.

FLORANCE NİGHTİNGALE DOKTORU TARAFINDAN YAPILACAK
Florance Nightingale Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Operatör Doktor Mehmet Mücahit Atmanoğlu'nun sahibi olduğu Hayıtlı Turizm A.Ş. tarafından gerçekleşecek projeyle Dikili Bademli Köyü Hayıtlı Koyu’nda 197 odalı tatil köyü yapılacak.

Proje alanında konaklamalar, sosyal tesisler, yönetim binası, restoran, ebeveyn ve çocuk havuzları, gibi alanlar yer alacak.  Tatil köyünün 12 ay hizmet vermesi planlanıyor. Proje için toplamda 12 milyon 300 bin TL harcanacak.