GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2016 Salı 17:36

DSİ’den ‘şevketi bostan köyü’ne 1 santral, 4 ocak!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Seferihisar’ın Yeni Orhanlı Köyü’nde beton santrali ve 4 adet malzeme ocağı kuracak.

EGEDESONSÖZ - Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Seferihisar’da yapacağı Yeni Orhanlı Göleti ve Malzeme Ocakları için başvuru yaptı.

Müdürlük, proje kapsamında bölgede yıkama eleme tesisi ve beton santrali kuracak. ÇED dosyasına göre DSİ, bölgede Aşılıçay Deresi üzerinde Yeniorhanlı Göleti, gölete su aktaracak olan derivasyon yapıları, gölet tesislerinin inşasında kullanılmak üzere 4 adet malzeme ocağı, kaya malzemenin kırılıp yıkanıp eleneceği Kırma-Yıkama-Eleme Tesisi ve beton ihtiyacının karşılanacağı Hazır Beton Tesisi kuracak.

3213 sayılı Maden Kanunu’na göre İzmir İl Özel İdaresi’ne ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne Hammadde Üretim İzni başvurularını daha önce yapan DSİ üretim ruhsatını aldıktan sonra çalışmalara kesin olarak başlayacak. 

Proje kapsamında inşaat aşamasında; gölet ve yardımcı ünitelerin inşaatında ihtiyaç duyulan malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 adet geçirimsiz ve 2 adet kaya malzeme ocağı işletilecek.

BÜYÜKŞEHİR'İN YENİ GÖZDESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yarımada Kalkınma Planı kapsamında çalışmalar yaptığı Orhanlı Köyü, Seferihisar'ın en büyük köyleri arasında yer alıyor. Binin üzerinde kişinin yaşadığı köyde son yıllarda doğal ürünler yetiştirilerek pazarlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile ikincisi düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği'nde bölgede yetişen ürünler alıcıları ile buluşmuştu. Belediye, bölgede organik tarımı güçlendirmek için çalışmalar yapıyor.