GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mayıs 2023 Pazar 14:05

DP’li Uysal'dan ‘Menderes’ paylaşımı: Göreve gelir gelmez…

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysa, "13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde göreve gelir gelmez suyumuzu korumayı da bir vatan savunması bileceğiz. Bu bilinçle çalışacağız. Nasıl yapacağımızı biliyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Menderes Nehri önünde nehrin kirliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uysal, iktidara geldikleri halde yapılacak çalışmaları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Uysal, “Türkiye'nin en önemli su kaynaklarından Büyük Menderes Nehri; maruz kaldığı ağır tahribat nedeniyle artık bereket değil, zehir saçar hale geldi. Üstelik bu zehir soframıza gelen tarım ürünleriyle birlikte sağlığımızı tehdit ediyor. İşte bu yüzden suyu korumak vatanı korumaktır.Artık iktidardan çözüm beklemeyeceğiz. 13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde göreve gelir gelmez suyumuzu korumayı da bir vatan savunması bileceğiz. Bu bilinçle çalışacağız.Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Uzman ekiplerimiz hazır. Risk haritalarını uygulayıp nehir ve göllerimizi teknolojik sistemlerle takip edeceğiz. Kimyasal kirleticileri engelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.