GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2024 Cuma 15:30

DEM Parti'nin İstanbul adayları belli oldu

DEM Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde açıklama yaptı. Doğan 3 ilçe, 40 il ve birçok büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.

Doğan, "Parti olarak aldığımız tüm kararlarda halk buluşmaları ve diğer görüşmelerde eleştiriler ve öneriler belirleyici oldu. Yeni bir aşamadayız. Gelinen aşamada ön seçim, eğilim yoklaması sonuçlarını belirlenen seçim bölgelerini açıklamaya devam ediyoruz. Kent uzlaşısı hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz çerçeve" dedi.

Bazı büyükşehirlerde adaylar şöyle:

Antalya'da Kemal Bülbül Nesibe Bahadır

Bursa'da Kasım Yıldırım Dilmez Erdoğan

Denizli'de Cevahir Kayar ve Hanifi Yıldırım

Eskişehir'de Gamze Toprak Suat Başarılıer

Mardin'de Devrim Demir Ahmet Türk

Van'da Neslihan Seda Abdullah Zeydan

İBB ADAYI MERAL DANIŞ BEŞTAŞ VE MURAT ÇEPNİ OLDU
Doğan, "4 Aralık'ta ilk MYK'da eğilimi açıkladığımızda bunu Parti Meclis'e götüreceğimizi söylemiştik. PM'de değerlendirildi. Gelinen aşamada DEM Parti olarak değerlendirmeleri bizler de izliyoruz. O gün vereceğimiz kararlar ve stratejilerle 'Türkiye halklarına kazandıracağız' demişiz" ifadelerini kullandı.

"3. Yol" hatırlatması yapan Ayşegül Doğan, "Tartışmalar bazen olanlardan bağımsız ele alınabiliniyor. İBB Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni" dedi.