GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2024 Cuma 15:05

Aday gösterilmemişti… Süreç sonrası ilk kez Ankara’da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ankara’ya gitti. Soyer, CHP Lideri Özel ile görüşecek.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Parti Meclisi tarafından yeni dönemde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alınan karar sonrası ilk kez Ankara’ya gitti.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Cemil Tugay’ın hiçbir programında yer almayan Soyer, aday gösterilmemesinin ardından sert sözler ile genel merkez yetkililerine yüklenmişti.

Kamuoyunda ‘başka partiden aday olacak’ iddialarının gündeme geldiği Başkan Soyer, Genel Merkez’de CHP Lideri Özgür Özel ile görüşecek.

ÖZEL’DEN ‘DESTEK VER’ TALİMATI
Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Özür Özel Ankara’ya çağırdığı Tunç Soyer’e ‘Cemil Tugay’a destek ver ve yanında dur’ talimatı verecek. Seçim sürecinde partiye zarar verici davranışlar içerisinde bulunmaması konusunda uyarılarını da iletmesi beklenen Özel’in Soyer’e, Tugay ile birlikte toplantılarda yer almasını ve birlik pozu vermeleri gerektiği konusunda uyarması bekleniyor.