GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mayıs 2017 Salı 15:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşırı sağ eğilimler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşırı sağ eğilimler Türkiye-AB ilişkilerini zehirliyor. AB üyelik süreci kazan-kazan anlayışıyla devam edecek

Kuveyt’te temeslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah ile birlikte Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Biz, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil, halkına hizmet eden yöneticiler bulunsun istiyoruz. Gönül dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ülkelerin, zalimler tarafından yıkılışına değil, dirayetli ve adaletli liderler tarafından imarına şahitlik etmek istiyoruz.

Dünyanın huzuru, bölgemizin istikrarına, bölgemizin istikrarı da bizlerin göstereceği kararlı tutuma bağlıdır. Türkiye ve Kuveyt olarak bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda yapacağımız işbirliği, kalbimizi yaralayan görüntülerin önüne geçilmesini sağlayacak, önemli gelişmelerin kapısını da açacaktır. Kendi sınırlarımızın ötesine taşan sorumluluk duygusuyla göstereceğimiz ortak iradenin, diğer ülkeleri de harekete geçirebileceğine inanıyorum.

Daha sonra açıklama yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ayrımcılık, kültürel ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi sosyal hastalıklar, maalesef kıta (Avrupa) genelinde yaygınlık kazanıyor. Giderek oy oranlarını artıran ve siyasette belirleyici konuma ulaşan aşırı sağ partiler, Avrupa'nın sosyo-politik hayatını esir alıyor. Birliğin kurucu değerlerini ve Avrupa'nın ortak geleceğini tehdit eden bu akımlara karşı birçok Avrupalı siyasetçinin, kısa vadeli hesaplar adına sessiz ve tepkisiz kaldığını görüyoruz. Aşırı sağ eğilimler Türkiye-AB ilişkilerini zehirliyor. AB üyelik süreci kazan-kazan anlayışıyla devam edecek." (NTV,AA)