GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2016 Cuma 09:23

Çiğli'den Harmandalılı çocuklara özel ilgi

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden Çiğli Belediyesi tarafından hizmete açılan Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi, 3 – 6 yaş grubundaki çocukları kabul etmeye başladı.

İZMİR - Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bakım ve eğitim hizmeti alan minikleri ziyaret etti, onlarla şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı. Uyku zamanında da çocuklara kitap okudu.

Çiğli Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde yaptırılan Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi faaliyetlere başladı. Eğitim merkezi sayesinde çocukların iyi eğitim veren aynı zamanda uygun bütçeli bir merkezde eğitim almaları sağlanıyor. Çocuklar bu sayede hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor hem yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı yakalıyorlar.

Bakım ve eğitim merkezinde minikleri ziyaret eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, onlarla eğlenceli zaman geçirdi. Çocuklarla şarkılar söyleyip oyunlar oynayan Başkan Hasan Arslan, çocuklarla birlikte süt içti, uyku zamanlarında onlara kitap okudu.  3-6 yaş grubunu kapsayan bakım ve eğitim merkezinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısının görevliler gözetiminde özenle hazırlandığına dikkat çeken Başkan Arslan, “Belediye olarak çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik sosyal projeler geliştiriyoruz. Okul öncesi bakım ve eğitim merkezimiz özellikle çalışan kadınlarımızın hayatlarında büyük kolaylık sağlayacak. Çocuklarımızın bakımlarını üstlenmiş annelerimizin çocuk bakımı gibi çok ağır bir yükü omuzladıklarını biliyoruz. Onlara bu anlamda yardımcı olmak, özgürlük alanlarını genişletmek bu hizmetimizi hayata geçirmemizdeki en büyük motivasyonumuz oldu.  Çağdaş ve yenilikçi bir bakış açısıyla Çiğli’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz” dedi.

Aileler bakım ve eğitim programından tam gün ya da yarım gün yararlanabiliyorlar. Harmandalı Okul Öncesi Eğitim ve Bakım Merkezi’ne kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 839 05 21 ve 386 42 09-301 nolu telefonları arayabilirler.