GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2016 Cuma 09:10

Karabağlar’da kadının adı var

Her yıl kutlanan 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde açıklamalarda bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadın haklarının sadece o gün anılmasının yeterli olmadığını belirterek, kadınların olmadığı bir yerde yaşamın olmayacağına inandığını söyledi.

İZMİR - 8 Mart’ın önemine de dikkat çeken Başkan Selvitopu, belediye olarak kadınlara yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini de vurgulayarak, “Çalışma hayatı içerisinde kadınların durumlarının iyileşmesi için ne yapılması gerekiyorsa belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Asla yılmayacağız. Hiçbir şey de bizi yıldırmamalı.”diye konuştu. Selvitopu ayrıca, toplumsal bir yara haline dönüşen kadına şiddetin de son bulması dileğinde bulundu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek programlara ilişkin bilgiler verdi; belediyenin kadınlara yönelik bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal projelere değindi. Dünyadaki toplumların kadınlar olmadan gelişmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Başkan Selvitopu, kadınların derleyici, toparlayıcı özelliğiyle toplumsal yaşam içindeki yerinin çok önemli olduğunu belirtti.

KADINLARA YÖNELİK ÇOK PROJE VAR
Kadınlara yönelik belediye olarak birçok proje yaptıklarını ve bunların önemli bir bölümü hayata geçirdiklerini hatırlatan Selvitopu,  “ Yarın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Festivali kapsamında belediyemiz de yer alacak. Ayrıca semt merkezlerinde kadınlarımıza yönelik birçok proje var. Bu kurslar sayesinde kadınların daha güçlü bir iradeye sahip olmaları, sosyal yaşama ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını hedefliyoruz. Ev kadınlarımız bu kurslardan çok memnunlar. Bunları geliştirmek ve fiziki yerler yaratmak temel görevimiz.” Dedi.

ŞİDDET SON BULSUN
Belediye yönetim kadrolarında ve mecliste çok sayıda kadın olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, bu sayının arttırılması için çalıştıklarının altını çizerken, son dönemde artan şiddet olaylarına yönelik de, “Umarım kısa sürede bu tür olaylar ortadan kalkar. Biz de yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.