GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2021 Cuma 19:03

Çiğli Meclisi'nde gündem o plan: CHP'den fire!

Çiğli Yakakent Mahallesi’nde ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili oylamada CHP’li Meclis Üyesi Suat Burhan Çağlayan, grup ve komisyon kararı dışına çıkarak aleyhte oy kullandı.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Koçer yönetiminde gerçekleşti. Komisyonlardan gelen, Yakakent Mahallesi’nde ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin komisyon raporu Meclis’ten oy çokluğu ile geçti. CHP’li Meclis Üyesi Suat Burhan Çağlayan, grup ve komisyon kararı dışına çıkarak aleyhte oy kullandı.

İMAR PLANI OYLAMASINDA CHP'DEN FİRE
Madde hakkında konuşan CHP'li Çağlayan aleyhte oy kullanma sebebini, “Böylesi tahsislerin çok acısını çektik. Özellikle de cami gibi duyarlı alana kat çıkmak mümkün değil. Herkes tahsisi kabul etmiştir. Alanın büyüklüğüne ve yan işler yapılacaktır. Orası 10 dönüm arazi.  5 dönümü gitti. Oralara ya binalar yapacaklar ya kurs evi yapacaklar ya da ticari alan yapacaklar. Neden 10 dönüm. Cami yapılacaksa 3 dönüm yetmez mi? Ben buna karşıyım. Ben buna aleyhte oy kullanıyorum” diyerek açıkladı açıkladı.

7 KAT İMAR PLANINA RET
Uğur Mumcu Mahallesi 2053 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16 parsellere isabet eden bitişik nizam ve 2 kat yapılaşması koşullarına sahip imar adası, bir kısmı yeşil ve yol; geri kalan kısmının ise 7 kat yapılaşmasına sahip imar adasına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine dair madde Meclis’e İmar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonlarından oy birliği; Çevre Komisyonundan ise oy çokluğu ile geldi. Söz konusu rapor Meclis’te, oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇAĞLAYAN: İKİ KATINA İNDİRMEYE ÇALIŞIRKEN BUNU DEĞİŞTİRİP 7 KATINA ÇIKARIYORUZ
CHP’li Meclis Üyesi Burhan Suat Çağlayan, “Biz yapıları mümkün olduğu kadar bir iki katına indirmek çalışırken bunu değiştirip 7 katına çıkarıyoruz. Hiçbir açıdan hiçbir şey bunu kabul etmez. Bu Büyükşehir’e gitti takdirde Çevre Komisyonu da benim gibi düşünecektir” dedi.

AK PARTİLİ ARSLAN: AŞIRI BİR YOĞUNLUK VAR
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a atıfta bulunarak , “Çiğli’yi konuşuyoruz. Çiğli’nin şehir kimliği yok. Yapılaşması son derece çarpık. Ben Hoca’mın bir noktada söylediğine katılıyorum. Daha alçak yapılar, daha güzel, daha yaşanabilir yapılar olabilir ama Çiğli’ye baktığınız zaman yeni düzenlemeleri daha dikkatli incelemek gerekiyor. Sebebi de şu; bizim burada hiç kat olmayan yerler, ayrık ve bitişik nizam olan yerler var. Şimdi bitişik nizam olan yerlerde, ulaşım, alt yapı, sosyal yaşam gibi birçok sorunu var. Bahsettiğiniz gündem maddesi ile ilgili özel bir çalışma yapmış değilim. Tarafsız bir gözle bakıyorum. Gönül isterdi ki sıfırdan bir Çiğlileşme olsun ama bizim burada çok karmaşık yapı sistemi var. Hadi biz bunu reddettik diyelim; onun muhtemelen 3 metre yakınında 7-8 katlı yapılar vardır. Küçük Çiğli, Dağ mahallesinde ciddi sorunlar var. Evet, kata baktığınız da zemin artı 3 ama aşırı bir yoğunluk var. Bazı mahallelerimizde de durum böyle. Kentin ayrıca bu sıkıntılarını da göz önüne alıp bu tip kararları vermek lazım. Olması gereken Sayın Bakanımızın dediğidir” dedi.

BOZTEPE: HEPSİ 2 KAT OLSA KENTTE NEFES ALACAK YER OLMAZ
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, AK Parti grubu olarak ret oyu verdiklerini açıklayarak, “Birinci maddeyi reddettik, çünkü revizyon var. Aynısı burası için de geçerli. Sayın Bakanım, iki kat duyarlılığına katılıyorum ama bir çevremize bakalım; hepsi 8-9 kat. Eğer bunların hepsi 2 kat olsa kentte nefes alacak yer olmaz. Aynı yerde revizyon planı yapılacak. Yeniden bir çalışma olacak. Yeşil alan, park alanı çıkacak. Biz bugün evet dersek revizyondaki sıkıntıları ortaya koyacağız. Sıkıntısı bu. Ben yoksa 2 veya 7 kat sorunundan bahsetmiyorum. Bina doğru yapılırsa 100 katta yapsan depremde yıkılmıyor. 7-8 kat yapınca yeşil ve sosyal donatılar geçiyor. Biz buna bugün evet dersek; yarın öbür gün revizyon planının önüne geçmiş oluruz. Biz bundan dolayı grup olarak buna hayır diyor, ret oyu veriyoruz” diye konuştu.