GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Kasım 2022 Salı 12:19

Çeşme Projesi’nde şok… Danıştay ‘dur’ dedi!

Çeşme Projesi’ne karşı açılan davada atanan bilirkişi heyetinin ‘planlama ilkelerine ve kamu yararına uygun değil’ yönündeki raporuna rağmen Danıştay 6. İdaresi, meslek örgütlerinin ve çevrecilerin yürütmeyi durdurma talebini oy çokluğu ile reddetmişti. Kararı yeniden ele alan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay’ın aldığı ret kararını kaldırdı ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilan edilen “Çeşme Kültür ve Turizm Bölgesi” planlama süreci devam ederken meslek örgütleri ve çevreciler tarafından açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

-İPTAL GEREKÇELERİNDE NELER VAR?

BAŞKAN SOYER: ADALETE İNANCIMIZ, GÜVENİMİZ PEKİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planlama çalışmalarını sürdürdüğü Çeşme Projesi’ne karşı açılan davada bilirkişi raporu geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. TMMOB, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve EGEÇEP gibi sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da başvurusuyla açılan dava sonucunda Danıştay 6. Dairesi’nin atadığı bilirkişilerin raporunda, projenin planlama ilkelerine ve kamu yaranına uygun olmadığı vurgulanmıştı. Rapora rağmen Danıştay 6. İdaresi, meslek örgütlerinin ve çevrecilerin yürütmeyi durdurma talebini oy çokluğu ile reddetmişti.

Süreçle ilgili olarak ise yeni bir gelişme yaşandı. Danıştay’ın üst kurulu olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı yeniden ele aldı. Kurul yaptığı değerlendirmede ret kararını kaldırdı ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.