GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Nisan 2016 Salı 07:28

Cami tartışmasında Konak Belediyesi’nden karşı hamle!

Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol camisi için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı adres gösterdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İl Özel İdaresi’nin Çınarlı’daki eski binasının bulunduğu alanla ilgili Defterdarlık İzmir Emlak Dairesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasındaki plan krizi sürüyor.

Bakanlık, Deftarlığın İl Müftülüğü’ne tahsis ettiği araziye protokol camii yapılması için plan yaparken Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi, alanın belediye hizmet alanı, park ve yaya yolu alarak planladı.

- VE TARTIŞMALI PLAN ASKIDA: ÇINARLI’YA PROTOKOL CAMİ…

Cami planı bakanlık tarafından onaylanıp askıya çıkarken, Konak Belediyesi’nden karşı hame geldi. Belediye cami için başka bir araziyi adres gösterdi. 2014'te özelleştirme yoluyla satılan Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait eski Fenni Muayene İstasyonu'nu önerme kararı aldı. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar planı değişikliği ile ticarete açılan 8 dönümlük arazi için yeni bir çalışma başlatıldı. Planları Danıştay 6'ıncı Dairesi tarafından iptal edilen Mersinli'de Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi bitişiğindeki arazi için yeni meclis kararı alınacak.

Söz konusu araziye ait imar yetkisini elinde bulunduran ilçe belediyesi, burayı cami alanı olarak belirleyecek ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'na talebini iletecek.
Arazi için yapılacak imar değişikliği önümüzdeki gün gerçekleşecek toplantıda meclis onayına sunulacak.