GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Şubat 2018 Cumartesi 13:28

CHP’nin kurultayında İzmirli o vekilin istediği olmadı!

Milletvekili Böke’nin de aralarında bulunduğu bir grup vekil PM’deki blok liste uygulamasının kaldırılması için tüzük değişikliği önergesini divana sundu. Divan Başkanı Büyükerşen kurultay gündeminin ilan edilmesinin sonrasında 15 gün önerge gelmediği için talebi işleme almadı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayını gerçekleştiriyor.

‘Gelecek için’ sloganıyla milletvekilleri Parti Meclisi'nde demokratik temsilin güçlendirilmesini, antidemokratik blok liste uygulamasının kaldırılmasını önerdiklerini aktardı. İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de aralarında bulunduğu vekiller İlhan Cihaner, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara ve Ali Şeker tarafından hazırlanan tüzük değişiklik önergesi yeterli imzayla Divan’a verildi.  

Kurultayın Divan Başkanlığı’nıyürüten  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen CHP Tüzüğü'nün 54'üncü maddesini anımsatarak, “Kurultay gündemi ilan edildikten sonra 15 gün içinde bir değişiklik önergesi gelmediğini” vurguladı. Böylelikle, İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke ve arkadaşlarınca yeterli imzayla Divan'a sunulan üç maddelik tüzük değişikliği önergesi işleme alınmadı.