GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Şubat 2018 Cumartesi 12:03

CHP İzmir’in Ankara mesaisi: Akın ettiler ve PM’de son durum ne?

Partinin kalesi konumunda olan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçildiği İzmir Ankara’daki kurultaya adeta akın etti. Kurultaydan bir gün önce Başkent’e tam kadro giden İzmir ekibinin gündeminde bir yandan PM vardı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayını gerçekleştiriyor.

Salona türkiye’nin 81 ilinden partililer ve delegeler akın ederken İzmir’de tam kadro halinde Başkent’e çıkarma yaptı.

Salonun tribün bölümünde ilçeler dağınık halde otururken, 1266 delege için konulan sandalyelerin yer aldığı alanda İzmir’in doğal ve seçilen delegeleri yer aldı. Kentteki belediye başkanları il kongresi öncesinde aldığı kararla kurultay delegesi seçilmemişlerdi. Başkanlar da delege bölümüne onur konuğu olarak yerleşti.  Salonda milletvekilleri, ilçe başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partili yer aldı.

İzmir ekibi kente bir gün önce geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları Yelken Restoran’da akşam yemeğinde bir araya geldi. Süreçte en çok parti gündeminde yer alan PM önerilerinin yeniden mesaya yatırıldığı ifade edildi.

CHP’DE KURULTAY GÜNÜ... KILIÇDAROĞLU: İKİ DEĞERLİ YOLDAŞIMIZ ARAMIZDA YOK!

FOTO GALERİ: KURULTAY'DAN ÇARPICI KARELER: İZMİR AKIN ETTİ

Milletvekilleri, il başkanları, kurultay delegeleri ise Dafne Restoran’daki yemekte bir araya geldi. Burada da PM çalışmalarının gerçekleştiği kulislere yansıdı.

İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun önerdiği Altan İnanç, Sevda Erdan Kılıç, Umut Tekin, Ali Engin, Alaattin Yüksel, Asuman Ali Güven isimlerinden hangilerinin yarın oluşturulacak anahtar listede yer alacağı merak konusu oldu.

İzmir’den PM üyeliği için seçilmesi muhtemel isimler şöyle: Atilla Sertel, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Mehmet Şakir Başak, Rıfat Nalbantoğlu, Cevat Durak.

YÜKSEL ANKARA'YA GELMEDİ

Partinin sembol ismi ve PM'ye aday olmadığını ve kimseyi önermediğini ifade eden Alaattin Yüksel'in sağlık sorunları sebebiyle Ankara'ya gelmediği ve kurultaya katılmadığı öğrenildi.