GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Kasım 2021 Perşembe 08:15

CHP'nin 'Egeli beyaz saçlıları'ndan anlamlı buluşma... Sanki sınıf arkadaşları gibi!

3 Kasım 2002 seçimlerinin yıl dönümü nedeniyle Ege illerinden seçilen dönemin CHP’li milletvekilleri bir araya geldi. Buluşmada konuşan Kemal Anadol “22. Dönem ön seçimle gelmemesine rağmen örgütün en fazla temsil edildiği dönemdi” dedi. 

EGEDESONSÖZ - 3 Kasım 2002 tarihindeki genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen 22'nci dönem İzmir, Manisa, Afyon, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir milletvekilleri, seçimlerin 19'uncu yıl dönümü nedeniyle bir araya geldi. 

Balçova'da bulunan bir restorantta gerçekleşen buluşmaya dönemin milletvekilleri Kemal Anadol, Bülent Baratalı, Selçuk Ayhan, Türkan Miçooğulları, Muharrem Toprak, Hasan Ören, Sedat Uzunbay, Fahrettin Üstün, Rezzak Erten, Erdal Karademir, Orhan Sür, Mehmet Semerci, Ali Kemal Kumkumoğlu, İsmail Özay, Cumhur Yaka, Osman Coşkuoğlu, Hakkı Ülkü katıldı. 

‘ÖRGÜTÜN EN FAZLA TEMSİL EDİLDİĞİ DÖNEMDİ’
Buluşmayı organize edenlerden Kemal Anadol 3 Kasım 2002’deki seçimleri hatırlatarak “2002 seçimlerinde merkez sağ çökmüş, mecliste sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi grupları oluşmuştu. MHP, DYP, ANAP baraj altında kalmıştı. 22'nci dönem ön seçimle gelmemesine rağmen örgütün en fazla temsil edildiği, il başkanlıklarında, ilçe başkanlarındaki, belediye başkanlığında, meslek odalarında, sivil toplum kuruluşlarında çalışan arkadaşlardan oluşan önemli bir grup... Bunu da 1 Mart 2003’te tezkereyi reddederek kanıtlamış bir grup. İnsan ilişkilerimiz, aradan geçen zaman bizi bazen cenazelerde, bazen düğünlerde bir araya getiriyor. Bizim dayanışmamızı sürdürmemiz gerekiyor, adeta sınıf arkadaşlığı gibi. Bunu ihya etmemiz lazım diye düşündük ve bu buluşmayı organize ettik”  dedi. 

Toplantıda 1 Mart tezkeresine ilişkin belgesel gösterimi de yapıldı.  Belgeselde, 1 Mart Tezkeresine ilişkin TBMM'de yapılan görüşmelerde dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un konuşmaları yer aldı.