GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2016 Pazar 15:46

CHP'li gençlerden Diyanet'in açıklamalarına tepki

CHP İzmir İl Gençlik Kolları ve Konak Gençlik Kolları Diyanet İşleri Bakanlığı'nın son dönemde yaptığı açıklamalara karşı basın açıklaması yaptı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Gençlik Kolları ve Konak Gençlik Kolları Diyanet İşlerinin son dönemde yaptığı açıklamalara karşı basın açıklaması yaptı.

'Çekin kirli ellerinizi çocuklarımızın üzerinden' sloganıyla Konak YKM önünde gerçekleştirilen açıklamaya CHP'li gençler ve İzmirliler de destek verdi.

BİZLER BU TOPLUMU ŞEKİLLENDİRECEK OLAN NESİLLERİZ
Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan yaptığı açıklamada "Söylemleriniz şeriat ile yönetilen Arap ülkelerinde normal kabul ediliyor olabilir. Ama bunların Türkiye'ye kabul ettireceğiniz anlamına geleceğini düşünmeyiniz. Bizler bu  toplumu şekillendirecek nesilleriz ve unutmayın Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeyeceğiz" dedi.

DAHA HANGİ SKANDALLARI BEKLİYORSUNUZ?
İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise, "Daha dün gelen tepkilere Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Bunlar  akıl ve ahlak yoksunu düşüncelerdir' diyenler; asıl bu ahlaksızlık sizin üzerinize yapışmış kara bir lekedir ve halkımız  bu  gerçeği görmüştür. Başbakana ve  Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz; bu  Diyanet İşleri Başkanı'nın görevden alınması için daha hangi skandalları bekliyorsunuz? Bunların kumpas olduğunu söylüyorsunuz, hadi bunlar kumpas diyelim ya Diyarbakır'da yatılı okul  izni olmadan açtığınız okulda yanarak ölen gençler nedir? Ya Alevi vatandaşlarımızın için Müslüman olanla evlenilir olmayanla değil açıklamalarınız da mı kumpastı? Grev haklarını caiz bulmayışınız, kasalarını dolduranlar için işçi kesimini ezen kesime sahip çıkmaktan başka neydi? ifadelerini kullandı.