GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 07:10

CHP'li gençler Anıtkabir'e yürümek için Ankara'da

CHP İzmir Gençlik Kolları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin iptal edilmesi nedeniyle Anıtkabir'e yürüme kararına destek vermek amacıyla Ankara'ya gitti.

Yaşanabilecek terör saldırıları nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin iptal edilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ta Ankara Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüyeceğini belirtti. İzmir Gençlik Kolları yürüyüşe destek vermek için gece saatlerinde Ankara'ya otobüslerle yola çıktı. 

"UYAN TÜRKİYE DİYECEĞİZ"
Ankara'da yapılacak yürüyüşle ilgili açıklama yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, "Bu yürüyüş bizim için çok önemli. Maalesef bu ülkenin belirli makamlarında bulunan kişiler bize başka tarihleri anımsatmaya çalışıyorlar. Biz CHP Gençliği olarak biliyoruz ki, 19 Mayıs 1919'dan başlayan bir tarihimiz var. Bu doğrultuda da ilerliyoruz. 1919 ruhuyla "Uyan Türkiye" diyerek İzmir'den Ankara'ya yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Hiç kimse bize aslımızı unutturamayacak. Bu ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda yaşananları, makamı Cumhurbaşkanı da olsa bize unutturamayacak" dedi.

Açıklamanın ardından CHP İzmir Gençlik Kolları üyesi gençler otobüslerle Ankara'ya hareket etti. (dha)