GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 09:45

CHP’de konser krizi: İl Başkanı ile belediye başkanı kapıştı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın katıldığı toplantı öncesinde Yüksel ile Başkan Şenol tartıştı. Yüksel, şehitler nedeniyle konserlerin iptal edilmesini istedi. Şenol iptal etmeyeceğini söyleyince ikili arasında gerilim yaşandı. Öte yandan Kadın Kolları Başkanı Sayköse de baygınlık geçirdi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın katıldığı Gaziemir’de düzenlenen etkinlik öncesinde kriz çıktı. 

Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın başkanlığını yaptığı Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği’nin  (SESADER) Gaziemir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirdiği “Küresel Siyaset Denkleminde Türkiye’nin Yeri” isimli panel için İzmir’e gelen Öztürk partililer tarafından karşılandı. 



Panelin başlamasına kısa süre kala salona gelen İl Başkanı Alaattin Yüksel, toplantı odasında bugün şehitlerin olduğunu, bunun için belediyelerin duyarlılık gösterdiğini dile getirdi. Yüksel, orada bulunan başkanlara “etkinlikleri iptal ettiniz mi” diye sordu. Başkanlar, şehitler nedeniyle kutlama, eğlence ve konserlerin bulunduğu tüm programların aksıya alındığını söyledi. Bu sırada orada bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol 19 Mayıs kutlamaları ve Havacılık Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen Gülşen konserini iptal etmeyeceğini söyledi.



Yüksel ise, “Başkan biz tüm yerlere gerekenleri söyledik, belediye başkanları kararlarını alıyor ve programları iptal ediyor. Sen neden iptal etmiyorsun. Gerekirse yazı gönderirim. Resmi yazı ile il başkanlığı olarak uyarıda bulunurum” dedi. Başkan Şenol da bu kez, “Bizim kutlamalarımızı engellemek istiyorlar. Önemli gün ve etkinlikleri hep iptal ediyoruz. Hükümet bilinçli yapıyor. Orada çıkıp öyle bir konuşma yapacağım ki herkesi coşturacağım” diye konuştu. Duruma sinirlenen Yüksel, bu kez ses tonunu yükseltirken, “Ben de yazıyı gönderirim. Bu konseri de o zaman yap bakalım” ifadelerini kullandı.

KADIN KOLLARI BAŞKANI BAYILDI
Taraflar, toplantı odasında yaşanan krizin ardından salona geçerken bu kez salonda yeterli kalabalığın bulunmaması nedeniyle kriz çıktı. Genel başkan yardımcısının katıldığı bir programda sadece yüz kişinin yer alması bu kez Başkan Şenol’u öfkelendirdi. Şenol, salonun sorumlusu olarak ilçe örgütünü gösterirken Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse’ye çıkıştı. Sayköse’ye, “Parti örgütü nerede, kadınlar neden burada yok. Ya burayı doldurun ya da sizi görevden aldırırım” diyen Şenol’un bağırması üzerine Sayköse dışarı çıktı.  Dışarıda sinir krizi geçiren Söyköse, baygınlık geçirdi. Yanındakiler tarafından arabayla hastaneye götürülen Sayköse’ye doktorlar müdahale etti.

Birçok olayın ardından salonda panel başladı ve konuşmacılar daha sonra yerlerini aldı.  Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindeki konuşmacılar panelin konusuna uygun konuşmalar yaptı. Toplantıya gerilimli başlayan İl Başkanı Yüksel, 20 dakika kaldığı salondan ayrıldı. Konuşmalar devam ederken İlçe Başkanı Umut Tekin’in salona geldiği ve salona girmeden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile kulis odasında görüştüğü öğrenildi. İkilinin burada da kısa süreli tartıştığı belirtilirken iki isim de ayrı ayrı salonlardan ayrıldı. Yılmaz’a, etkinlik boyunca paneli düzenleyen PM Üyesi Prof. Dr. Yıldız ile birlikte PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç eşlik etti.

Öte yandan, Gaziemir Belediyesi akşam gerçekleştirilecek olan Gülşen konserini olayların ardından iptal etti.