GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ocak 2018 Salı 13:58

CHP'li Yüksel kongre öncesi konuştu: Kaosun tarafı olmam!

CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel kongre öncesinde başka bir adayı destekleyeceği iddialarına yanıt verdi. Yüksel, “Benim ne haddime. Kaosun kesinlikle bir tarafında yer almam” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de gerçekleştirilecek İzmir il kongresi öncesinde gözler adayların çalışmalarına çevrilirken Pazar günü sandığa gidecek parti örgütü yeni il başkanını seçecek. İl eski Başkanı Kemal Karataş, Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü’nün adaylığını açıkladığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sahaya indi.

Kocaoğlu, yeni döneme ilişkin Yücel’den yana açık destek çağrısında bulunurken birçok kişiyle yaptığı görüşmede destek istedi. Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle yaptığı görüşmede Yücel’e de destek talebinde bulundu. Kongreye kısa bir süre kala sahaya da inen Kocaoğlu, çalışmaları bizzat yürütüyor.

Yücel’in adaylığını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Eski İl Başkanı ve Kocaoğlu’nun yol arkadaşı Alaattin Yüksel ise açık tavır koyarak adaylık sürecine yönelik olumsuz görüşlerini bildirmişti. Yüksel, bu konuyla ilgili süreci uygun bulmuyorum, yapılan çalışmalar doğru değil demişti. Başkan Kocaoglu’nun, “Alaattin Yüksel ile aramıza kimse giremez” diyerek yanıt verdiği süreçte Yüksel’den net açıklama geldi.

Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, alternatif aday çıkartacağı ya da Kocaoğlu’nun karşısında başka bir ismi destekleyebileceği iddialarıyla ilgili, “Ben kim oluyorum da aday çıkartacağım? Ne haddime. Böyle bir gücü, etkiyi ya da yetkiyi kendimde görmüyorum. Bu gücü de kendime vehmetmiyorum” dedi.

BİR OYUM VAR
İlkesel olarak birisinin doğrudan aday çıkartmasını doğru bulmadığını da belirten Yüksel, “Zaten benim karşı çıktığım durum budur. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı kendisinde böyle bir gücü bulabilir ama benim öyle bir gücüm yok. Bir adayı çıkartmam da söz konusu değildir. İnsanlar geliyorlar, bana soruyorlar. Ben de onlara gerekenleri söylüyorum. Her zaman kollektif, uyum ve birlikte karar alınmasından yanayım. Ortak akılla bir aday belirlenmelidir. Kesinlikle kaosun bir tarafı olmam. Gerilim ve tartışma yaratmaya devam eden kişi olarak görünmek istemem. İlçe başkanları da kısa sürede kararlarını açıklayacaklar. Benim de bir oyum var. Delege olarak kongrede gider oyumu kullanırım” ifadelerini kullandı.