GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2016 Pazar 17:52

CHP'li Özen'den tüzüğe saygıya davet: Yazık!

İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partilileri tüzüğe sahip çıkmaya davet etti. Özen, "Yaşamının 40 yılını CHP mücadelesine vermiş, partimizin her görevini yapmış birinin İl Başkanı olarak görevlendirilmesini tartışıyorsunuz. Yazık..." dedi. 

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü'nde Alaattin Yüksel'in başkınlıktan şok istifası sonrasında yönetim kurulu oy birliğiyle aldığı kararla Asuman Ali Güven'i göreve getirdi.

Tüzüğe göre hareket eden örgütün yine de genel merkezden onay alması gerekiyor. 

Yeni Başkan Güven hafta içinde Ankara'ya gidip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile nezaket ziyareti yapmaya hazırlanırken parti içinde sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. 

Milletvekilleri, İlçe başkanları, belediye başkanları ve partililer tarafından genel merkezden atama, mevcut yönetimle devam ya da olağanüstü kongre şıkları arasında görüş ayrılıkları baş gösterse de son sözü genel merkez söyleyecek.    

Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçilen yönetime destek verdi ve tüzüğe uygun davranılmasının altını çizdi. 

YAZIK... ÇOK YAZIK...
İşte Özen'in 'CHP tüzük ve programıyla yönetilir' başlıklı açıklaması:  CHP üyesi olanlar bilir.Üyelik formumuzun en sonunda "tüzük ve programı okudum.kabul ediyorum" der.İmzalarsınız ve üye olursunuz...

CHP' nin asıl organları olan Genel Merkezimiz ve İl-İlçe örgütlerimiz Tüzüğümüz hükümlerince seçilirler.Görevlerini sürdürürler...

CHP nin diğer organları olan Milletvekillerimiz-Belediye Başkan ve Meclislerimiz yine Tüzüğümüzde yazılı kurallarla atanırlar yada ön seçimlerimizde aday olup seçilirler...

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Alaattin Yuksel istifa etmiş ve 10 Ağustos 2016 tarihinde olağanüstü olarak toplanan yönetim kurulumuz oy birliği ile Sn Asuman Ali Güven'i CHP İzmir İl Başkanı olarak seçmiş ve görevlendirmiştir.

Tüzüğümüzden alınan yetkiyi kullanan Sn Genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetimimiz bir tüzük görevinin yerine getirildiği için bir açıklama yapmamasına rağmen, tüzüğümüze dayanılarak atama ile görevlendirilen atanmış belediye başkanları-atanmış Milletvekillerinden bazıları basın ve medyaya türlü garip yorumlar yapmaktadır.

AKP İktidarının kocaman bir çadır tiyatrosuna çevirip yangın yerine çevirdiği ülkemizde Laik-Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetinin son kalıntıları imha edilmeye çalışılırken, bu gündemlerin terk edilip neredeyse yaşamının 40 yılını CHP mücadelesine vermiş, 12 eylül öncesinde CHP Gençlik Kolları Genel yönetim kurulu üyeliği görevi ile, partimizin her örgüt görevini yapmış bir arkadaşımızın CHP İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilmesini tartışıyorsunuz. Yazık... Çok yazık...

Hele hele partimize neredeyse 3-5 ay önce Milletvekili-Belediye Başkanı koltuğu ile katılmış CHP'li arkadaşlar... Artık ne olur susun... Ve işinizi yapın...

Herkesi- CHP'nin organlarını, CHP'nin tüm örgütlerini, kendisini ve görevlerini var eden CHP tüzüğüne saygıya davet ediyorum.